Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem ten oczyszczacz nie tak dawno temu. W żaden sposób nie mogę go połaczyć z domową siecia wi-fi. Router to TP-link NX220. W ustawieniach routera pustawiałem wszystko, tak, jak sprzęt sobie tego życzy, rozdzieliłem pasma 2,4 i 5GHz, choć to nie powinno być rolą użytkownika. Zawsze dostaję komunikat o przekroczonym czasie połaczenia. Dodatkowo zmieniłem hasło do wi-fi na prostsze, wyeliminowałem z hasła znaki specjalne. Wielokrotne resetowanie modułu wi-fi nie pomogło. Dodamm że telefon w dostępnych sieciach wi-fi nie widzi tej emitowanej przez oczyszczacz. No raz ją zobaczył, ale sygnał był bardzo słaby pomimo, iz telefon był około 10cm od oczyszczacza. W ustawieniach routera między innymi zawęziłem szerokość pasma do 20 MHz (przy sieci 2,4 GHz). Próbowałem także łaczyć się na poszczególnych kanałach. Bez rezultatu. Opisałem to wszystko i odełałem oczyszczacz do sprzedawcy. On ponoć odełała go do serwisu, gdzie nie stwierdzono usterki. Co ewentualnie mogę zrobić w tej sytuacji? Podejrzewam, ze oczyszczacz ma uszkodzony moduł wi-fi, ale nie zamierzam się bawić z nimi w kotka i myszkę. Proszę o jakieś rady, bo z "serwisu" otrzymałem jedynie światłe sugestie, bym skorzystał z pasma 2,4GHz oraz zresetował moduł wifi. Odsyłając ten sprzęt dokładnie opisałem problem, więc albo ktoś w ogóle tego nie przeczytał, albo nie zrozumiał tego, co czyta. Pozdrawiam