Manto Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Cześć, może ktoś jeszcze pomoże z tym telefonem Dostałem stary telefon dziewczyny, stwierdziłem że spoko sprzęt do grania przez steam link i postawienia linuksa choćby nawet przez Termuxa. Dawno nie uzywałem Androida to się ucieszyłem że będzie można się trochę pobawić. Myślałem że to standardowy ARM który flashuję i działa... no nie :( Zamiast chociaż zrobić backup, albo chociaż spisać wersję systemu zabrałem się za instalowanie. Usunałem blokade bootloadera, sciagnalem najnowszy system, stad: https://xiaomirom.com/en/download/mi-mix-2s-polaris-stable-V12.0.3.0.QDGMIXM/#global-fastboot (W ogóle żadna ze stron serwujących te adresy nie jest oficjalna.... Natomiast same linki są do miui.com - szczerze nie wiem czy to jest 100% OK) No ale... sciagnalem ten ROM i zrobilem ./flash_all.bat - no i elegancko poszlo, zrobilem restart i wisi na "Fastboot". Stwierdziłem że powtórze proces.... nic dalej to samo Probowalem miflashem (nie wiem po co ludzie to sciagaja zeby flashowac oficjalne romy przez fastboot, bo wyglada na to ze ten program odpala tylko skrypt .bat), Potem sprobowalem z 10 innych wersji i się poddałem. Sprobowałem zainstalowac postmarketOS przez pmbootstrap - wisi czarny ekran, albo tez fastboot LineageOS - tez fastboot i tyle Chyba z 10x sprawdzalem czy mam sciagniety ten lock z bootloadera Pozniej odkrylem ze da sie postawic kazdy system (wszystkie wersje globalna czy chinska), o ile oparte sa o Android 8, to chociaz tyle ze te steam link dziala.... Najgorsze jest to że jak system sam się aktualizuje (jak zainstaluje stary rom to on dostaje update) to tez pozniej wisi na fastboot, jak aktualizacja zawiera Android 9.... Nie wiem czy potrzebuje jakiejs specjalnej wersji romu czy o co chodzi. Myslalem zeby wziac i wyzerowac ten dysk, pousuwac kazda partycje, ale sie troche boje Nie chce go tez oddawac na serwis, bo chyba wolalbym kupic uzywany Pixel za to. Jesli ktos ma jakis pomysl prosze o rade
nemed Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Nie bardzo zrozumiałem dokładnie o co chodzi ale na moim MiMix 2s instaluję romy przez recovery, obecnie Orange Fox i wszystko się instaluje. Od dłuższego czasu mam Lineage Os na Andku 15, z cotygodniowymi aktualizacjami.Wysłane z F7
Rekomendowane odpowiedzi