Skocz do zawartości
  • 0

Asystent głosowy do sterowania telefonem

Pytanie

Opublikowano

Witam

użytkuję telefon "MI3 W" od dłuższego czasu i chciałbym już czegoś więcej od niego.. i postanowiłem nauczyć go "słuchania mnie" bym mógł nim sterować głosowo. W tym celu zainstalowałem asystenta głosowego google (+ potrzebne dodatki) instrukcja w linku (http://www.download.net.pl/jak-sterowac-androidem-za-pomoca-komend-glosowych/n/6566/). Pierwsza opcja zadziałała doskonale więc zacząłem ustawiać pozostałe i już nie było tak fajnie. Sytuacja wygląda następująco:

Działa na pewno: 

-dzwonienie do kogoś, 

-budzenie telefonu z uśpienia (wygaszacza).

Nie działa (pomimo rozpoznania polecenia):

- włączanie/wyłączanie WiFi, Transer danych, Bluetooth,

- pisanie,odpowiadanie, wysyłanie SMS-a.

Reszty jeszcze nie sprawdzałem, słychać i widać że asystent próbuje coś zrobić bo nawet jest dźwięk jak przy włączaniu/wyłącznia WiFi ale ustawienie nie przestawia się.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w sterowaniu telefonem za pomocą głosu na MIUI?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Trochę jeszcze potestowałem i nie jest tak źle. Działają prawie wszystkie polecenia z obsługą tel czyli:

-dzwonienie do

-pisanienowego/odpowiedź/wysyłanie smsów

-odbieranie/odrzucanie połączeń

-edycja tekstu głosowa (wstawianie przecinków, kropek i innych znaków, kasowanie ostatniego słowa lub całego tekstu, kopiowanie/wklejanie tekstu, ...)

-uruchomienie z wygaszacza

-powrót do ekranu głównego

-uruchamianie wszstkich aplikacji

-czytanie wiadomości (dość wesołe to było ... sms od "Beatka :)" wyglądał następująco: "beatka spacja buźka napisał ..."

-Pełna obsługa notatek 

-wyświetlanie listy komend

Ale żeby nie było tak wesoło to:

nie działa żadna opcja systemowa czyli:

- włącz/wyłącz transfer danych, WiFi, Bluetooth

oraz jest problem z smsami, obsługa smsów dubluje przychodzące smsy.

Jeszcze będę walczył dalej...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...