amil00 Opublikowano 10 Lipca 2025 Opublikowano 10 Lipca 2025 (edytowane) Kupiłem z Ali Xiaomi Redmi Buds 6 Active. Telefon widzi je bez problemu, parują się z poziomu bluetooth i w pełni działają. Problem jest natomiast, gdy próbuję sparować je z poziomu apki Xiaomi Earbuds. Zalogowałem się do konta, zmieniałem regiony na Chiny, Indie, Tajwan itp, dałem wszystkie uprawnienia. Mimo tych wszystkich akcji apka nadal nie widzi słuchawek i nie mogę ich sparować. Używając opcji "ręcznego" dodania z poziomu apki efekt jest ten sam, apka nie wyszukuje słuchawek. Słuchawki oczywiście w trybie parowania. Chciałem je dodać do apki, aby móc je konfigurować. Jakieś pomysły jak ten problem rozwiązać? Dodam, że na pudełku mam 19sto cyfrowy kod do weryfikacji a nie 20 jak wszędzie napisane, czy to może znaczyć, że kupiłem podróbkę? Pozdrawiam Edytowane 10 Lipca 2025 przez amil00
Netoper Opublikowano 11 Lipca 2025 Opublikowano 11 Lipca 2025 Zweryfikuj tutajhttps://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imeiWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
amil00 Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Opublikowano 12 Lipca 2025 No i wracamy do sedna problemu. Na stronie trzeba wpisać 20sto cyfrowy kod, a na moim pudełku kod ze zdrapki ma 19 cyfr...
Netoper Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 No to by sugerowało, że nie jest to produkt Xiaomi...Napisz może do sprzedawcy o wyjaśnienie tej sytuacji.Przez ciekawość, zapodaj linka do tej oferty.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
amil00 Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Opublikowano 13 Lipca 2025 Oto link: https://allegro.pl/oferta/sluchawki-douszne-dokanalowe-xiaomi-redmi-buds-6-active-etui-czarne-bt-5-4-17668741672 Powiem szczerze że grają świetnie i trzymają na baterii rewelacyjnie. Jak sparuje je z poziomu Bluetooth to wyskakuje nazwa Redmi Buds 6 Active. Szkoda mi tylko tej apki... Jeśli to nie jest oryginalny produkt to chyba muszę napisać do sprzedawcy.
marcin_poco Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 @amil00 Z najnowszych komentarzy wynika, że mogą być podróbką.
Netoper Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 Zerknąłem w opinie pozakupowe dla tych słuchawek i jest kilka wpisów że nie łączą się z aplikacją i że właśnie problem z kodem weryfikującym, co ciekawe te uwagi są dla słuchawek od tego sprzedającego. (Bodajże 4 zgłoszenia)Reszta negatywów dotyczy kupna od innych sprzedających ale chodzi w nich o jakość, nie widać wpisów że od innych sprzedających były kłopoty z kodem/weryfikacją.Na początku napisałeś że na Ali kupowane i tam no to często są podróby, ale na allegro trochę ryzykowne tak sprzedawać.Skoro nie da się ich zweryfikować na stronie Xiaomi i nie chcą współpracować z dedykowaną apką, no to wychodzi że jednak podróba, Kwestia czy sprzedawca był tego świadomy jak zamawiał/sprowadzał czy może część jest ok a część podróby wsadzili.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
marcin_poco Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 (edytowane) @Netoper W komentarzach na Google Play "Xiaomi Earbuds", ludzie mają problemy z połączeniem. Niektórzy ich wyjaśniają, ze trafili na podróbki, bo kod weryfikacyjny nie wchodzi. Wszystko wskazuje na to, ze to podróbki. Dla mnie to trochę dziwne, że słuchawki za taką cenę, są podrabiane. W sklepie oficjalnym stoją po 69zł. To mała różnica i nie warto dla kilkunastu złotych kupować na alle drogo. Edytowane 13 Lipca 2025 przez marcin_poco
amil00 Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Opublikowano 14 Lipca 2025 No trudno, majątku nie kosztowały bo tylko 50 zł ale podtrzymuję, że grają świetnie i wykonanie też na najwyższym poziomie więc chyba zamknę temat. I od teraz kupuję wszystko na stronach typu x-kom itp. Dzięki i pozdrawiam
Netoper Opublikowano 14 Lipca 2025 Opublikowano 14 Lipca 2025 A weź jeszcze spróbuj po kolei wpisywać od 0 do 9 w miejsce tej brakującej 20tej cyfry.Łączności z apką przez to nie uzyskasz ale dla ciekawości czy może złapie weryfikację jak się którąś cyfrę doklika.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu TapatalkaZmianę regionu robiłeś w aplikacji czy w telefonie? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
Netoper Opublikowano 14 Lipca 2025 Opublikowano 14 Lipca 2025 Spróbuj zassać te wersję https://cn.tws.wear.mi.com/download-apps-earphone.htmlTylko najpierw wyczyść dane w obecnie zainstalowanej i dopiero ją odinstaluj , no i region Chiny jakby co Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi