elnino1981 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Dzień dobry, Czy ma ktoś wiedze jakie gniazdo (zigbee) kupić, było widoczne w aplikacji Mi Home ??? Bez problemu, można nabyć gniazdko pod wifi smart plug 2, ale nigdzie nie mogę znaleźć gniazdka pod zigbee...
Netoper Opublikowano 2 Grudnia 2024 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Przez ciekawość zerkałem w google i faktycznie jest z nimi problem, gdzie by nie patrzył to brak na stanie gniazdek zigbe Xiaomi.Na ali na takie trafiłem, połowa ceny niż w pl, tylko że w opisie nic nie wspominają o smarthome, ale z drugiej strony jak to ma iść przez bramkę sparowaną ze smarthome no to wiadomo że bezpośrednio nie paruje się tego ze smarthome https://a.aliexpress.com/_EIBXtRwJa swego czasu, jak zacząłem się zastanawiałem nad inteligentnym domem, czy robić go przez bramkę czy bezpośrednio przez aplikację to jednak wybrałem bezbramkowy system. Inna sprawa że działam na Tuya bo taniej i wydaje mi się że mniejsza szansa na jakieś awarie globalne bo jednak Tuya jest bardziej rozproszona niż serwery Xiaomi.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi