Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje WebOS w telewizorze LG z 2018 już dogorywa - wywala z serwisów Disney czy Amazon z komunikatem "Aplikacja zostanie uruchomiona ponownie..." Myślałem o Google Chromecast 4K ale ceny oszalały,  z kolei jak widzę to w listopadzie z kodem urodzinowym Mi Store mógłbym kupić Mi Box S 2nd za ok 175zł... ale mam pytanie jak w tym sprzęcie działa wyjście audio jack. Czy jeśli podłączę przez HDMI do telewizora a jacka do głośników to będę miał taką funkcjonalność, że podczas oglądania Disneya dźwięk z Mi Box będzie na TV a jak będę rzucał z telefonu na wbudowany chromecast Spotify czy Tidal to nawet przy wyłączonym TV będę miał dźwięk z podpiętych głośników? Czy też trzeba wybierać w ustawieniach czy dźwięk ma iść przez HDMI czy z jack audio. Z góry dziękuję za odpowiedź użytkujących ten sprzęt.

Opublikowano

Sam sobie odpowiem ;) Przetestowałem. Audio idzie "równolegle" przez HDMI i jack audio. I o to właśnie chodziło. Mogę streamować muzykę przez chromecast do głośników nie włączając TV. Osiągnięcie tego samego w Google Chromecast wymagałoby kombinowania z jakimiś splitterami / ekstraktorami HDMI.

Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...