grzeg8102 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Witajcie, Wykonałem właśnie aktualizację przez TWRP z MIUI14 do HyperOS 1.0.10.0. Po aktualizacji telefon uruchamiał się kilka minut, potem ruszył, ale od 20 minut niemiłosiernie się grzeje, bateria spada w oczach, animacje przycinają. Stracił całkowicie płynność działania. Zachowuje się tak jak gdyby był przeciążony jakimiś procesami. Może coś po aktualizacji jeszcze sięw tle dzieje, ale nigdy wcześniej nei było po aktualizacji takich problemów na MIUI. Czy ktoś tak miał??? Co z tym zrobić??
grzeg8102 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Odpowiem sam sobie dla potomnych. Smażenie trwało ok 50 minut. Jeszcze chwila i mógłbym robić na nim jajecznicę. Nie sądziłem że ten model może tak bardzo się grzać. Nawet na ładowaniu indukcyjnym tak nigdy nie miałem a często używam. Po tych ok 50 minutach płynność wracała, a telefon powoli robił się coraz chłodniejszy. Wg aplikacji do wyświetlenia zużycia baterii prąd hurtowo pożerała aplikacja... Galeria. Mam hipotezę co się działo. Mam na tym telefonie ok 150GB zdjęć i filmów. Przypuszczam że włączyło się indeksowanie na nowym Androidzie, ale pewnie doszło do tego coś jeszcze bo telefonu ledwo dało się używać. Zacinał się jak model sprzed 10 lat. Na szczęście wszystko wróciło do normy. Znowu jest płynnie i szybko, ale niezmiennie aktualizacje MIUI/hyperOS napędzają mi stracha jak w żadnym innym telefonie wcześniej...za każdym razem jakieś dziwne niespodzianki. Albo coś nie działa albo takie jaja ja teraz. Myślę że jeden updated rocznie mi wystarczy 🤪
Rekomendowane odpowiedzi