Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam taki problem że nie wiem/ nie pamiętam jak ustawić sterowanie Telewizorem Panasonic poprzez pilot od Xiaomi sticka. Działało to do momentu jak zepsuł się pilot od sticka. Zamówiłem nowy i nie działa. Działało na wyłączonej w sticku opcji hdmi cec. Powrót sticka do ustawień fabrycznych nie pomógł, tak samo jak aktywowanie hdmi cec. Stick jest podłączony przez hdmi do soundbara a ten do tv przez acr kanał zwrotny. Dodam że jak zamiast Xiaomi podłączę Amazon stick to ładnie włącza/wylacza tv oraz steruje głośnością soundbara. Xiaomi działał wcześniej tak samo. W Amazonie w opcjach jest coś takiego jak sterowanie pozostałymi urządzeniami a tutaj nie mogę czegoś takiego znaleźć i nie pamiętam jak to kiedyś ogarnąłem 

Opublikowano
32 minutes ago, zeno55 said:

Pewnie masz nie oryginalny pilot albo zły model, tych pilotów jest kilka typów a wyglądają identycznie

I to może być powód ! Kupiłem na allegro zamiennik. Wygląda identycznie. Powiedz proszę gdzie kupić lub czy można jakoś po numerze urządzenia sprawdzić, jaki kupić ? Tak aby koniecznie obsługiwał Panasa i soundbar tak jak wcześniej 

Opublikowano

Trudno mi powiedzieć jak będzie z panasem działać, ja kupiłem tego z linka poniżej i z LG i Samsungiem śmiga bez problemu
https://a.aliexpress.com/_EzC6I91

i choć to drugie podejście (pierwszy pilot gdzie indziej kupiony w ciemno i nie do końca dobrze dział-nie dało się wyłączyć sticka pilotem oraz przycisk prime nie działał). Ten już za to śmiga jak oryginał chociaż w opisie niema nic że pasuje do 4k stick. Mój oryginalny ma symbol XMRM-006A. Zobacz na symbol swojego i ewentualnie szukaj po symbolu