maczek83 Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 Czy ktoś miał takie jaja z głośnikiem Bluetooth od Xiaomi (tym czarnym, okrągłym) NDZ-03-GA: Urządzenie widzi się z telefonem (MI3 v5 4.8.22), zestawia połączenie (multimedia i telefon) i po upływie niespełna 10 sekund połączenie zostaje zerwane co widać na liście urządzeń i w ikonce na pasku, ale głośnik sygnalizuje jeszcze kolorem świecenia że jest połączony, tylko że wydaje 3 dźwięki w pewnych odstępach czasu, po czym znowu przechodzi w tryb "znajdź mnie" i taką zabawę z łączeniem i rozłączaniem z telefonem można powtarzać w nieskończoność. Najciekawsze jest to, że jeśli po zestawieniu połączenia włączy się muzykę w telefonie to połączenie nie zostanie zerwane, chyba że zrobi się pauzę w odtwarzaniu. W każdym innym przypadku, jeśli połączenie pozostawi się na dłużej niż 10 sekund niewykorzystane to zostanie zresetowane. Dla mnie to są jakieś jaja, bo głośnik działał bez zarzutu, nie zrywał połączenia, a dzisiaj wyciągam go z szuflady po jakimś miesiącu nieużytkowania i takie cuda. Uprzedzę - tak, jest naładowany, specjalnie go podpiąłem do ładowarki. Jakieś pomysły? Jeszcze sprawdzę ten głośnik na innym telefonie, bo może ROM mi się sypnął, ale MiBand działa cały czas bez problemu.
bobslej22 Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 Problemu bym szukał raczej w telefonie Ja na moim wcześniejszym Redmi Note gdy łączyłem się z głośnomówiącym w samochodzie firmowym to musiałem usunąć sparowane urządzenie żeby np. połączyć się z głośnomówiącym w samochodzie prywatnym. Teraz w telefonie tego nie mam. Wystarczy przełączyć i leci. Gdzieś kiedyś wyczytałem że wifi może nie współgrać z bluetooth gdy są razem włączone. Różne są "bajery" z tymi telefonami jak widzisz .
maczek83 Opublikowano 9 Września 2015 Autor Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) No też mi się wydaje że jakiś bug w ROMie się wkradł, bo już w sumie od roku na nim działam. Wcześniej wszystko działało bez problemu przy włączonym Wi-Fi i Bluetooth, ale może coś mu odwaliło. Próbowałem usuwać parowanie, parować od nowa, nawet zmieniać nazwę urządzenia sparowanego i to samo. Z ciekawości zobaczę czy przy wyłączonym Wi-Fi będzie ok. A i tak czas najwyższy wgrać najnowszy ROM bo v5 to już przeżytek w tej chwili się robi. Edit: miałeś rację - wyłączyłem Wi-Fi i działa, nie rozłącza Mystery solved! A jeszcze żeby było śmiesznie, przy okazji rozgryzłem dlaczego przy połączeniu z MiPadem jest problem z płynnym odtwarzaniem dźwięku i rwie muzykę. Wyłączenie WiFi w tablecie załatwiło sprawę. Gryzą się WiFi z Bluetooth. Edytowane 10 Września 2015 przez maczek83
bobslej22 Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 No widzisz. Jednak coś mi tam świtało w głowie. Powiedz mi jaki tak szczerze. Głośnik gra dobrze? Bo chce zakupić coś takiego .
Rekomendowane odpowiedzi