Addamas Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Jaki jest, waszym zdaniem, najlepszy (pod względem stabilności i czasu na baterii) ROM dla Mi2s ? Testowałem SudaMod (5.1.1) jednak zarówno czas na baterii jak i problemy z Bluetooth (pomijam już niemożność odtwarzania plików .flac ) sprawiły, że wróciłem do : sMIUI 5.7.9 AROMA z ustawionymi 2 rdzeniami na 1,4 GHz w trybie normalnym i usuniętym frameworkiem Xiaomi. prawie 7h SoT z internetem 2g i WiFi, tel działał 1d 12h od odłączenia od ładowarki przy 75% baterii. Bateria 3000 mAh. Usługi Google Play oczywiście zgreenifikowane podobnie jak część aplikacji z GCM. Edytowane 8 Września 2015 przez Addamas
Ari93 Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 Tak jak @sibul napisał w tym temacie, najlepsze będzie MIUI v5 na androidzie 4.1. System stabilny jak skała, mi po 8 miesiącach chodził tak jak bym full wipe robił kilka godzin wcześniej. Z doświadczenia wiem że nie ma co się bawić w spowalnianie procesora bo nie daje to żadnych efektów poza wolniejszą pracą telefonu
Addamas Opublikowano 14 Września 2015 Autor Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Tylko że Mi Band nie zadziała na 4.1 z braku wsparcia dla BT 4.0 LE a nie zamierzam z niego rezygnować. Zostaje Kitkat i tu pytanie Special Edition dla Mi2S, Mokke czy WIUI? Edytowane 14 Września 2015 przez Addamas
sibul Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Sprawa z bluetooth wygląda następująco: -rom MIUI 4.1 ( aries_4.12.5_v5-4.1) - wsparcie dla akcesoriów bluetooth słabsze. Wiadomo api aplikacji (level 16) ograniczenia z tego powodu nie można instalować dużej ilości aplikacji do akcesoriów bt. Brak obsługi Bluetooth LE i AVRCP 1.3= weszła dopiero w api 18, czyli android 4.3 Starsze zestawy głośnomówiące obsługiwane z błędami w transmisji dźwięku Brak aplikacji do MI band (api od level 18) Tłumaczenie dla ludu: Na starym zestawie głośnomówiącym nie porozmawiasz miband i innych akcesoriów nie podłączysz większość wspiera nowe api (spotykane są opaski fitness itp wspierające api 16) -rom MIUI 4.4 (MiUI_v6_aries_5.3.27): Nie wykrywa prawidłowo urządzeń akcesoriów bluetooth (rozwiązałem ten problem - znajdziesz na forum) Starsze zestawy głośnomówiące obsługiwane z błędami w transmisji dźwięku Wsparcie dla MIband i dobrze chodzą akcesoria bluetooth. Obsługa Bluetooth LE niski pobór energii Trzeba pamiętać o wadach tego romu - pisałem o nich na forum -rom MIUI 5.0 (MiUI_v7_aries_5.9.10): Nie wykrywa prawidłowo urządzeń akcesoriów bluetooth (szaleje raz widzi raz nie - losowo) Skok api na level 21 problem ze wsparciem dla aplikacji u niektórych programistów (działająca aplikacja na 4.4 bez fixa na 5.0 nie będzie prawidłowo działać) Starsze zestawy głośnomówiące obsługiwane z błędami w transmisji dźwięku Akcesoria chodzą różnie widzę pogorszenie sytuacji w porównaniu z MiUI_v6_aries_5.3.27 ) Wsparcie dla Miband Romy typu CM i Mokee - sprawa wygląda trochę inaczej w moim przypadku następowało zrywanie połączenia z zegarkiem po 2-3 godzinach na miui trzymało do bólu - wyładowania baterii. Co do polecenia romu w moim przypadku najlepszy to MiUI_v6_aries_5.3.27, ale do tego trzepa podejść indywidualnie do urządzenia. Ciekawie bluetooth działał np. FIUI dla Mi2 Miband bez MIUI szaleństwo Na Wiui działa tak samo jak na Miuipolska - ta sama baza tylko multilang Mam nadzieje, że uzyskałeś swoją odpowiedź. Przy odpowiednim ustawieniu na aries_4.12.5_v5-4.1 i baterii 3000 mAh potrafiłem uzyskać 3-4 dni Edytowane 14 Września 2015 przez sibul 1
m_usz Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 witam sam szukam jakiś rom aby BT działał poprawnie z słuchawkami BT i jak na razie nic,na kazdym ostatnim miui nie da się słuchać radia online przez słuchawki bluetooth rwie co 10sekund.
Rekomendowane odpowiedzi