Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jaki jest, waszym zdaniem, najlepszy (pod względem stabilności i czasu na baterii) ROM dla Mi2s ?

Testowałem SudaMod (5.1.1) jednak zarówno czas na baterii jak i problemy z Bluetooth (pomijam już niemożność odtwarzania plików .flac ) sprawiły, że wróciłem do :

sMIUI 5.7.9 AROMA z ustawionymi 2 rdzeniami na 1,4 GHz w trybie normalnym i usuniętym frameworkiem Xiaomi.

prawie 7h SoT z internetem 2g i WiFi, tel działał 1d 12h od odłączenia od ładowarki przy 75% baterii.

Bateria 3000 mAh.

Usługi Google Play oczywiście zgreenifikowane podobnie jak część aplikacji z GCM.

Edytowane przez Addamas
Opublikowano

Tak jak @sibul napisał w tym temacie, najlepsze będzie MIUI v5 na androidzie 4.1. System stabilny jak skała, mi po 8 miesiącach chodził tak jak bym full wipe robił kilka godzin wcześniej.

Z doświadczenia wiem że nie ma co się bawić w spowalnianie procesora bo nie daje to żadnych efektów poza wolniejszą pracą telefonu ;)

Opublikowano (edytowane)

Tylko że Mi Band nie zadziała na 4.1 z braku wsparcia dla BT 4.0 LE a nie zamierzam z niego rezygnować.

Zostaje Kitkat i tu pytanie Special Edition dla Mi2S, Mokke czy WIUI?

Edytowane przez Addamas
Opublikowano (edytowane)

Sprawa z bluetooth wygląda następująco:

-rom MIUI 4.1 ( aries_4.12.5_v5-4.1) - wsparcie dla akcesoriów bluetooth słabsze.

• Wiadomo api aplikacji (level 16) ograniczenia z tego powodu nie można instalować dużej ilości aplikacji do akcesoriów bt.
  • Brak obsługi Bluetooth LE i AVRCP 1.3= weszła dopiero w api 18, czyli android 4.3
  • Starsze zestawy głośnomówiące obsługiwane z błędami w transmisji dźwięku
  • Brak aplikacji do MI band (api od level 18)

Tłumaczenie dla ludu: Na starym zestawie głośnomówiącym nie porozmawiasz miband i innych akcesoriów nie podłączysz większość wspiera nowe api (spotykane są opaski fitness itp wspierające api 16)

-rom MIUI 4.4 (MiUI_v6_aries_5.3.27):

• Nie wykrywa prawidłowo urządzeń akcesoriów bluetooth (rozwiązałem ten problem - znajdziesz na forum)
  • Wsparcie dla MIband i  dobrze chodzą akcesoria bluetooth.
  • Obsługa Bluetooth LE niski pobór energii
  • Trzeba pamiętać o wadach tego romu - pisałem o nich na forum

-rom MIUI 5.0 (MiUI_v7_aries_5.9.10):

• Nie wykrywa prawidłowo urządzeń akcesoriów bluetooth (szaleje raz widzi raz nie - losowo)
  • Skok api na level 21 problem ze wsparciem dla aplikacji u  niektórych programistów (działająca aplikacja na 4.4 bez fixa na 5.0 nie będzie prawidłowo działać)
  • Akcesoria chodzą różnie :( widzę pogorszenie sytuacji w porównaniu z MiUI_v6_aries_5.3.27 )
  • Wsparcie dla Miband

Romy typu CM i Mokee - sprawa wygląda trochę inaczej w moim przypadku następowało  zrywanie połączenia z zegarkiem po 2-3 godzinach na miui trzymało do bólu - wyładowania baterii.

Co do polecenia romu w moim przypadku najlepszy to MiUI_v6_aries_5.3.27, ale do tego trzepa podejść indywidualnie do urządzenia.

Ciekawie bluetooth działał np. FIUI dla Mi2

Miband bez MIUI szaleństwo :)

Na Wiui działa tak samo jak na Miuipolska - ta sama baza tylko multilang

Mam nadzieje, że uzyskałeś swoją odpowiedź.

Przy odpowiednim ustawieniu na aries_4.12.5_v5-4.1 i baterii 3000 mAh potrafiłem uzyskać 3-4 dni :)

Edytowane przez sibul
  • Like 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam sam szukam jakiś rom aby BT działał poprawnie z słuchawkami BT i jak na razie  nic,na kazdym ostatnim miui nie da się słuchać radia online przez słuchawki bluetooth rwie co 10sekund.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...