akej Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 Dzień dobry. Posiadam nowy telefon marki Poco F5 Pro, który nie może sparować się z samochodem marki skoda przez android auto. Inny telefon np. samsung łączy się i paruje bez problemu. Czy to jakiś konflikt telefonów marki xiaomi i poco z aplikacją android auto, tak gdzieś wyczytałem że w tych telefonach jest problem. Proszę o info.
pawelt Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 I niestety mam ten sam problem poprzez połączenie kablowe. Sprawdź firmware w samochodzie podobno v1800 (ja mam 1760 i na razie skoda nie wypuściła tego firmware na moją skodę) naprawia ten błąd. Też nie jest tak, że na wszystkich xiaomi to wywala właściwie kłopoty są na andku 14. Jak na ten czas nie znalazłem jak wymusić kablowe połączenie. Jak też są kłopoty z połączeniem bezprzewodowym są takie przystawki nie wiem dlaczego skoda daje słabsze ładowanie tych przystawek. Rozwiązanie to przystawka bezprzewodowa która udaje CarPlay najczęściej na androidzie 11-13. I na niej co ciekawe aa odpala i działa bardzo stabilnie. Przy okazji jak się nie boisz możesz włączyć na menu tej przystawki you tube Netflix i zainstalować wiele apek z gplay. Takie ciekawe i nawet niedrogie rozwiązanie ostatnio w promocji kupiłem za ok 110 zł myślę, że warto.
akej Opublikowano 27 Lutego 2024 Autor Opublikowano 27 Lutego 2024 Jak nazywa się ta przystawka ? Czy Ty o tym piszesz "bezprzewodowy Carplay Android Auto Carlink 5 adapter" ???
pawelt Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 To być może zadziała bo chyba długo w tym siedzą jak też można aktualizować i zgłaszać problemy ale jednak jest to proste urządzenie bez systemu andka. Miałem na myśli coś w tym stylu https://a.aliexpress.com/_EuX2kpr Są też na andku 13 ale jak dla mnie 300 - 600 zl to przesada. Warto poczekać na jakąś wyprzedaż i powalczyć o zniżki i obserwować czy nie podwyższają cen. Pepper jest też bardzo przydatny
akej Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Opublikowano 29 Lutego 2024 (edytowane) Ok dzięki. Tylko dlaczego samsung bez problemu łączy się ze "skodą" , a xiaomi nie ? Z tego wynika że to nie oprogramowanie samochodu jest kiepskie, tylko xiaomi coś ma nie tak. Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2024 przez akej
pawelt Opublikowano 1 Marca 2024 Opublikowano 1 Marca 2024 Mam to to na pewno działa w skodzie wręcz idealnie ma z drugiej strony wyjście usb i przy okazji ładuje komórkę. Pewniak pisałeś o niej wyżej to ta wersja 2air Carlink5 sprawdzone oprócz tamtej co wyżej ta działa idealnie
Netoper Opublikowano 1 Marca 2024 Opublikowano 1 Marca 2024 Tylko chyba nie do końca o to chodzi żeby wydawać kasę na dodatkowe przystawki, które mają zapewniać funkcjonalności, które są w standardzie w innych firmach/markach.To jest tylko płatny bypass omijający sedno problemu, a przydały by się konkretne porady (w podobnie porad dotyczących np ominięcia integrity check w płatnościach) które by były na stałe.Bo doradzanie kup sobie przystawkę to porównywalne jest do tego - samochód z dołu słabawo ciągnie, to porada- kup samochód z mocniejszym silnikiem, zamiast przykładowo: wymień filtr powietrza na stożek.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
pawelt Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Tak ale bierz pod uwagę że wina też jest po stronie producenta samochodów bo mi na andku 13 na x12 i X13pro bez problemu działało AA. Problemy zaczely się po przejściu na andka 14 i to bez znaczenia ma wersja miui. I tutaj po przejrzeniu forów dotyczących oprogramowania skody, odkryłem że wiele osób ma takie problemy jak my i akurat winna jest skoda bo wszyscy, którzy mieli firmware poniżej 1800 (ja mam taki typ radia) w moim przypadku na v1760 mieli kłopoty. Tak akurat samsung bo sprawdziłem nie ma kłopotów, ale zauważ, że google bardzo ich wspiera wypuszcza wręcz specjalne wersję AA na ich komórki, ale pozostałe 90% producentów fonów może mieć kłopoty i jak myślisz kto jest winien wg mnie właśnie google. Skoda też powinna częściej wypuszczać nowsze wersje firmware na swoje auta, tak jest dostępne firmware które rozwiąże nasze problemy ale w moim przypadku nie na mój typ samochodu byłem w autoryzowanym serwisie i nie było aktualizacji. Oki ale co ci przeszkadza przystawka moje radio nie łączy się bezprzewodowo tylko kablowo a tutaj to działa sprawnie i poszerzasz przy okazji możliwości radia. Kolejny plus kable w aucie z AA często się psują a tak wchodzisz odpalasz samochód i automatycznie łączy się z AA można/można. Ta przystawka co podałem ma przy okazji też wejście/wyjście usb i można ładować komórki także masz nowoczesne rozwiązanie i nie zajęte złącze usb w aucie.
maciekcoro Opublikowano 2 Marca 2025 Opublikowano 2 Marca 2025 Dzień dobry. Oto co mnie się udało wskórać - włącz wszystko co trzeba w samochodzie i telefonie (oczywiście podłącz kabel) - wyłącz i włącz telefon. U mnie podziałało. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi