Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Redmi Note 7. Mam następujący problem z pamięcią/plikami.

Telefon:

Sformatował kartę SD w sposób taki że nie czyta jej ani telefon, ani komputer.

Wskazuje, w komunikatch (instalowanie aplikacji, zrzuty ekranu, pobieranie, załączniki Whatsapp, etc) że ma pełną pamięć wewnętrzną. Każe coś odinstalować, mimo że w panelu 'O telefonie' pokazuje 27,9/64GB.

Manager plików nie widzi plików, żadnych plików. Jest czysty jak łza poza oczywistymi reklamami.

Komputer telefon wykrywa, ale nie ma na nim plików. Żadnych. Folder telefonu jest czysty.

Galergia. Były w niej pliki, ale część na początku miała podgląd, a część była szara. Część przy próbie otwarcia otwierała się nirmalnie, a część dawała komunikat: 'file format isn't supported or files are corrupted'. Tutoriale z YT (czyszczenie cache nic), dopiero Pan z Xiaomi Polska poradził odinstalować aktualizacje aplikacji Galeria i... nie mam już żadnych plików w Galerii.

Gdyby nie to, że chodzi o zdjęcia i filmy pierworodnego, to bym nie zawracał głowy.

Próbowałem:

* dzwonić do Xaomi, z wiadomym efektem.

* Podłączać pod kompa, j.w. 

* zainstalować nowa kartę SD, dostaję komunikat, że jest karta, ale tylko komunikat. W File managerze plików na niej nie ma.

* zainstalować jakąś aplikację z poziomu Chromebooka, dostaję info, że nie ma możliwości z uwagi na brak pamięci.

wdzięczny będę za pomoc.

pozdrawiam