Skocz do zawartości
  • 0

53% naładowania baterii

Pytanie

Opublikowano

Witam, telefon Redmi Note 12 Pro+ 5g pokazuje mi cały czas 53% naładowania baterii. W aplikacji bateria mam poziomą linię zużycia energii. Postanowiłem go rozładować do końca i zobaczyć, co z tego wyniknie. 

Przy poziomie poniżej 20% telefon pokazał komunikat o niskim poziomie baterii i zaczął prawidłowo pokazywać poziom naładowania, na wykresie też. Przy ok 5% podłączyłem ładowarkę i od razu wskaźnik baterii wskoczył na 53%. Naładowałem telefon do końca, następnego dnia przywróciłem go do ustawień fabrycznych, ale nic to nie dało.

Telefon jest nowy, mam 5 dni na zwrot. Nie bardzo wiem, co robić. Szukać rozwiązania, czy nie bawić się i zwracać, póki jeszcze mogę?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ciężko wyczuć czy zakrzaczony soft, czy może np wada kontrolera.
W każdym razie nowy telefon nie powinien tak się zachowywać jeśli wszystko byłoby z nim ok...

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Przez pierwszy dzień może dwa było OK, nawet dokładnie nie wiem po czym telefon zwariował...

• 0
Opublikowano

Miałem dokładnie to samo z Samsungiem J4. Pozwól mu się rozładować do 0 a potem zostaw pod ładowarką na 12h.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Zakładając scenariusz, że jest problem z kontrolerem to po rozładowaniu do zera telefon mógłby już nie wstać.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

U mnie pokazywał wciąż 56%. Niezależnie czy się ładował czy rozładowywał. Niezależnie co robiłem pokazywał 56% tak jakby się zawiesił na tym poziomie. Rozładowałem go do zera a potem zostawiłem pod ładowarką na 12h. Ożył i pokazuje poprawne wartości naładowania baterii.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

U mnie wisi na 53%, jak go rozładowałem do 20%, zaczął pokazywać stan naładowania. Myślałem, że już się  naprawiło i podłączyłem ładowarkę jak miałem 5%. W planach miałem rozładowanie do 0, ale zbyt optymistycznie założyłem, że problem jest już opanowany. Rozładuję go do 0% i zobaczę, co z tego wyjdzie - na zwrot mam jeszcze 5 dni.

Edytowane przez wabi