Skocz do zawartości
  • 0

Huawei Watch GT 2 pro + X 13T pro

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Wszystko pięknie działa ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. 

W apce od Huawei (zdrowie) trzeba pozaznaczać jakie powiadomienia mają być wyświetlane na zegarku.

Dodałem zegar ale niestety zero powiadomień, konkretniej chodzi o budzik / alarm.

Na poprzednim ROMie było powiadomienie ale też dziwnie działało bo 30 minut wcześniej było info że za 30 minut odbędzie się Alarm 🤔

Jakieś pomysły?

Edytowane przez ultimate

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ogólnie zegar informuje powiadomieniem w telefonie że za 30 minut budzik i chyba takie powiadomienie przesyła na zegarek. Tak miałem na mi11 teraz w sumie nie zwracałem uwagi, ale chyba nie dostaje już takich powiadomień. 

Ale mam pytanie z innej beczki odnośnie zegarka bo mam taki sam. 

Czy nie drenuje ci baterii połączenie bluetooth z zegarkiem? 

Zauważyłem że gdy zegarek jest na ręce strasznie leci bateria ( nie wiem czy się wtedy komunikuje i przesyła dane czy co) natomiast nawet jak jestem w domu i leży sobie na półce gdyż w domu odruchowo zdejmuje zegarek BT bateri nie zużywa. Na drugim i 3 zdjęciu testowałem. Byłem w domu cały dzień. Zegarek leżał na półce 17 godzin i 1 procent. Założyłem na rękę i po pół godz już 5 %

Screenshot_2023-11-07-09-33-33-757_com.gsamlabs.bbm.jpg

Screenshot_2023-11-01-19-16-40-138_com.gsamlabs.bbm.jpg

Screenshot_2023-11-01-20-04-06-890_com.gsamlabs.bbm.jpg

• 0
Opublikowano

Z tym drenowaniem to może masz np załączony ciągły pomiar pulsu, jak zegarek w spoczynku to nie mierzy i nie przesyła danych.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, Netoper napisał(a):

Z tym drenowaniem to może masz np załączony ciągły pomiar pulsu, jak zegarek w spoczynku to nie mierzy i nie przesyła danych.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Dokładnie.

4 godziny temu, Rafullo napisał(a):

Ogólnie zegar informuje powiadomieniem w telefonie że za 30 minut budzik i chyba takie powiadomienie przesyła na zegarek. Tak miałem na mi11 teraz w sumie nie zwracałem uwagi, ale chyba nie dostaje już takich powiadomień. 

Ale mam pytanie z innej beczki odnośnie zegarka bo mam taki sam. 

Czy nie drenuje ci baterii połączenie bluetooth z zegarkiem? 

Zauważyłem że gdy zegarek jest na ręce strasznie leci bateria ( nie wiem czy się wtedy komunikuje i przesyła dane czy co) natomiast nawet jak jestem w domu i leży sobie na półce gdyż w domu odruchowo zdejmuje zegarek BT bateri nie zużywa. Na drugim i 3 zdjęciu testowałem. Byłem w domu cały dzień. Zegarek leżał na półce 17 godzin i 1 procent. Założyłem na rękę i po pół godz już 5 %

Screenshot_2023-11-07-09-33-33-757_com.gsamlabs.bbm.jpg

Screenshot_2023-11-01-19-16-40-138_com.gsamlabs.bbm.jpg

Screenshot_2023-11-01-20-04-06-890_com.gsamlabs.bbm.jpg

Mi wytrzymuje jakieś 6 czy 7 dni .. nie zwracam uwagi.

Dlatego tez nie myślę o zmianie zegarka na jakiś Xiaomi bo 1,5 dnia a w porywach 3 dni to dla mnie pomyłka..🤦🏼‍♂️

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, ultimate napisał(a):

Dokładnie.

Mi wytrzymuje jakieś 6 czy 7 dni .. nie zwracam uwagi.

Dlatego tez nie myślę o zmianie zegarka na jakiś Xiaomi bo 1,5 dnia a w porywach 3 dni to dla mnie pomyłka..🤦🏼‍♂️

No mi w zegarku też bateria trzyma około tygodnia. To baterie w telefonie zjada BT. 

Pomiar pulsu miałem włączony niby inteligentny ale sprawdziłem i mierzył co 5 minut. Wyłączyłem zobaczymy czy pomoże

• 0
Opublikowano (edytowane)

2 godziny temu, Rafullo napisał(a):

No mi w zegarku też bateria trzyma około tygodnia. To baterie w telefonie zjada BT. 

Pomiar pulsu miałem włączony niby inteligentny ale sprawdziłem i mierzył co 5 minut. Wyłączyłem zobaczymy czy pomoże

Aż z ciekawości zainstalowałem tą apke do baterii co Ty .

Zegarek oczywiście na ręku, przez ponad godzinę miałem 0% zużycia bluetooth..

Dopiero po kilku wymuszonych powiadomieniach na zegarku wynik następujący:

Screenshot_2023-11-07-19-18-39-709_com.gsamlabs_bbm.thumb.jpg.28540470dca006aa655fb14c010833e8.jpg

Edytowane przez ultimate
  • 0
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ultimate napisał(a):

I kolejny SS:

Screenshot_2023-11-07-20-07-02-709_com.gsamlabs.bbm.jpg

@Rafullo bardzo mnie interesuje natomiast ten znaczek u Ciebie..

Co to jest?🤔

IMG_20231107_201649.thumb.jpg.79f74e3e367aca194c581fd5b8b00123.jpg

Tak to wifi Calling. Numer mam w Orange i tutaj taka ikona jest. Nawet w panelu powiadomień ikona jest. 

Odnośnie BT widzę że u Ciebie podobnie jest. Ja jeszcze wyłączyłem urządzenie wejsciowe i trochę spadło to użycie przez BT. 

Screenshot_2023-11-07-21-14-44-226_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2023-11-07-21-16-31-488_com.android.settings-edit.jpg

Edytowane przez Rafullo
  • 0
Opublikowano (edytowane)

@Rafullo czekaj.. a co ma operator do ROMu / nakładki?

Te urządzenia wejściowe to co to dokładnie jest? Przypadkiem nie odłączyłeś tym mikrofonu BT który jest np w słuchawkach?🤔

Edytowane przez ultimate
  • 0
Opublikowano

No właśnie że rozmowy przez zegarek działają normalnie. Powiadomienia też. 

Co do operatora to nie wiem ale np w Mi11 miałem 2 karty z Orange i z T-Mobile, i tylko przy Orange pojawiała się ta opcja.