ultimate Opublikowano 6 Listopada 2023 Opublikowano 6 Listopada 2023 (edytowane) Wszystko pięknie działa ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. W apce od Huawei (zdrowie) trzeba pozaznaczać jakie powiadomienia mają być wyświetlane na zegarku. Dodałem zegar ale niestety zero powiadomień, konkretniej chodzi o budzik / alarm. Na poprzednim ROMie było powiadomienie ale też dziwnie działało bo 30 minut wcześniej było info że za 30 minut odbędzie się Alarm 🤔 Jakieś pomysły? Edytowane 6 Listopada 2023 przez ultimate
0 Rafullo Opublikowano 7 Listopada 2023 Opublikowano 7 Listopada 2023 Ogólnie zegar informuje powiadomieniem w telefonie że za 30 minut budzik i chyba takie powiadomienie przesyła na zegarek. Tak miałem na mi11 teraz w sumie nie zwracałem uwagi, ale chyba nie dostaje już takich powiadomień. Ale mam pytanie z innej beczki odnośnie zegarka bo mam taki sam. Czy nie drenuje ci baterii połączenie bluetooth z zegarkiem? Zauważyłem że gdy zegarek jest na ręce strasznie leci bateria ( nie wiem czy się wtedy komunikuje i przesyła dane czy co) natomiast nawet jak jestem w domu i leży sobie na półce gdyż w domu odruchowo zdejmuje zegarek BT bateri nie zużywa. Na drugim i 3 zdjęciu testowałem. Byłem w domu cały dzień. Zegarek leżał na półce 17 godzin i 1 procent. Założyłem na rękę i po pół godz już 5 %
0 Netoper Opublikowano 7 Listopada 2023 Opublikowano 7 Listopada 2023 Z tym drenowaniem to może masz np załączony ciągły pomiar pulsu, jak zegarek w spoczynku to nie mierzy i nie przesyła danych.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
0 ultimate Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Opublikowano 7 Listopada 2023 2 godziny temu, Netoper napisał(a): Z tym drenowaniem to może masz np załączony ciągły pomiar pulsu, jak zegarek w spoczynku to nie mierzy i nie przesyła danych. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Dokładnie. 4 godziny temu, Rafullo napisał(a): Ogólnie zegar informuje powiadomieniem w telefonie że za 30 minut budzik i chyba takie powiadomienie przesyła na zegarek. Tak miałem na mi11 teraz w sumie nie zwracałem uwagi, ale chyba nie dostaje już takich powiadomień. Ale mam pytanie z innej beczki odnośnie zegarka bo mam taki sam. Czy nie drenuje ci baterii połączenie bluetooth z zegarkiem? Zauważyłem że gdy zegarek jest na ręce strasznie leci bateria ( nie wiem czy się wtedy komunikuje i przesyła dane czy co) natomiast nawet jak jestem w domu i leży sobie na półce gdyż w domu odruchowo zdejmuje zegarek BT bateri nie zużywa. Na drugim i 3 zdjęciu testowałem. Byłem w domu cały dzień. Zegarek leżał na półce 17 godzin i 1 procent. Założyłem na rękę i po pół godz już 5 % Mi wytrzymuje jakieś 6 czy 7 dni .. nie zwracam uwagi. Dlatego tez nie myślę o zmianie zegarka na jakiś Xiaomi bo 1,5 dnia a w porywach 3 dni to dla mnie pomyłka..🤦🏼♂️
0 Rafullo Opublikowano 7 Listopada 2023 Opublikowano 7 Listopada 2023 2 godziny temu, ultimate napisał(a): Dokładnie. Mi wytrzymuje jakieś 6 czy 7 dni .. nie zwracam uwagi. Dlatego tez nie myślę o zmianie zegarka na jakiś Xiaomi bo 1,5 dnia a w porywach 3 dni to dla mnie pomyłka..🤦🏼♂️ No mi w zegarku też bateria trzyma około tygodnia. To baterie w telefonie zjada BT. Pomiar pulsu miałem włączony niby inteligentny ale sprawdziłem i mierzył co 5 minut. Wyłączyłem zobaczymy czy pomoże
0 ultimate Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Opublikowano 7 Listopada 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Rafullo napisał(a): No mi w zegarku też bateria trzyma około tygodnia. To baterie w telefonie zjada BT. Pomiar pulsu miałem włączony niby inteligentny ale sprawdziłem i mierzył co 5 minut. Wyłączyłem zobaczymy czy pomoże Aż z ciekawości zainstalowałem tą apke do baterii co Ty . Zegarek oczywiście na ręku, przez ponad godzinę miałem 0% zużycia bluetooth.. Dopiero po kilku wymuszonych powiadomieniach na zegarku wynik następujący: Edytowane 7 Listopada 2023 przez ultimate
0 ultimate Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Opublikowano 7 Listopada 2023 I kolejny SS: @Rafullo bardzo mnie interesuje natomiast ten znaczek u Ciebie.. Co to jest?🤔
0 ultimate Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Opublikowano 7 Listopada 2023 Domyślam się że chodzi o wifi calling.. Ja mam to włączone.. chyba?🤔 A ikonki nie widać..
0 Rafullo Opublikowano 7 Listopada 2023 Opublikowano 7 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, ultimate napisał(a): I kolejny SS: @Rafullo bardzo mnie interesuje natomiast ten znaczek u Ciebie.. Co to jest?🤔 Tak to wifi Calling. Numer mam w Orange i tutaj taka ikona jest. Nawet w panelu powiadomień ikona jest. Odnośnie BT widzę że u Ciebie podobnie jest. Ja jeszcze wyłączyłem urządzenie wejsciowe i trochę spadło to użycie przez BT. Edytowane 7 Listopada 2023 przez Rafullo
0 ultimate Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Opublikowano 7 Listopada 2023 (edytowane) @Rafullo czekaj.. a co ma operator do ROMu / nakładki? Te urządzenia wejściowe to co to dokładnie jest? Przypadkiem nie odłączyłeś tym mikrofonu BT który jest np w słuchawkach?🤔 Edytowane 7 Listopada 2023 przez ultimate
0 Rafullo Opublikowano 8 Listopada 2023 Opublikowano 8 Listopada 2023 No właśnie że rozmowy przez zegarek działają normalnie. Powiadomienia też. Co do operatora to nie wiem ale np w Mi11 miałem 2 karty z Orange i z T-Mobile, i tylko przy Orange pojawiała się ta opcja.
Pytanie
ultimate
Wszystko pięknie działa ale jedna rzecz nie daje mi spokoju.
W apce od Huawei (zdrowie) trzeba pozaznaczać jakie powiadomienia mają być wyświetlane na zegarku.
Dodałem zegar ale niestety zero powiadomień, konkretniej chodzi o budzik / alarm.
Na poprzednim ROMie było powiadomienie ale też dziwnie działało bo 30 minut wcześniej było info że za 30 minut odbędzie się Alarm 🤔
Jakieś pomysły?
Edytowane przez ultimate10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi