Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z samoczynnie zmieniającym się ustawieniem roamingu międzynarodowego dla danych.

Ustawienie po zmianie na "zawsze" i wyjściu z okna ustawień ulega samoczynnej zmianie na "nigdy".

Jak to trwałe zmienić na "zawsze"?

IMG_20230708_021320.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem. Zupełnie nie wiem jak to ogarnąć. Resetowanie do ustawień fabrycznych nic nie daje. Wątpię, żeby to miało związek, ale u mnie ten problem pojawił się po zmianie operatora na Play. Ten sam telefon, te same ustawienia, tylko karta SIM inna.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Play to zadzwoń do suportu i niech włączą możliwość roamingu, chyba że można to samemu załączyć w panelu po zalogowaniu się do konta Play.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
12 godzin temu, Netoper napisał(a):

Jeśli chodzi o Play to zadzwoń do suportu i niech włączą możliwość roamingu, chyba że można to samemu załączyć w panelu po zalogowaniu się do konta Play.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Już to przerabiałem - support stwierdził, że nie mam żadnych blokad w roamingu. Dziwne, bo rozmowy i smsy działają. Nie działają dane pakietowe, na czym mi zależy najbardziej. Teraz jestem w Polsce i nawet nie mam jak przetestować, czy ew. zmiany przyniosły jakiś skutek. Dla mnie rozwiązanie jest jedno - nigdy więcej xiaomi :)