Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem ostatnio Mi Stick, problem pojawia się podczas uruchomienia aplikacji Polsat Box Go

Po zalogowaniu się i chcąc obejrzeć kanały TV z aplikacji strasznie się zacina, ciągle buforuje

Dodam że po podłączeniu urządzenia pod komputer problem ustaje

Z góry dzięki za pomoc 😉

Opublikowano

Dobra, nie załapałem że pytasz o samo zasilanie
Nie powinno to mieć znaczenia, ładowarka jest mocniejsza niż USB w TV. No chyba że jakaś wadliwa.
Możliwe że problem jest w samym TV, że ciężko mu obsłużyć jakieś nietypowe kompresje(?) bitrate (?) Czy wręcz ma za malo mocy obliczeniowej czy zasobów np ramu żeby sobie z "cieższymi" protokołami poradzić.
Próbowałeś innego gniazda HDMI? W TV w ustawieniach masz jakieś możliwości konfiguracji gniazd HDMI?
Może spróbować testu na innym TV, sąsiad (?) jakiś kolega (?) może by dał wetknąć sticka do swojego TV.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Próbowałem Innych gniazd HDMI, próbowałem innego TV, w innej lokalizacji, z innym złączem internetowym wiadomo

Problem jest dalej ten sam, na PC działa normalnie bo to też sprawdziłem

Btw. Telewizor LG kupiony w tamtym roku 65°, działa bez zarzutów

Czytałem opinie o tych Stickach i są właśnie podzielone 

Opublikowano

To mi się pomysły skończyły, skoro na kompie jest ok, a na różnych telewizorach lipa, to by świadczyło, że problem jest w samym sticku, albo może coś w aplikacji że się nie może poprawnie dogadać z telewizorami.
Może jeszcze spróbuj pobrać jakieś starsze wersje apki z apkmirror, może na którejś będzie ok.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oddałem go na reklamacje, największy problem jest z aplikacją Polsat Box Go

Nawet po zmianach rozdzielczości laguje się i jakoś obrazu spada do dramatycznej widoczności, i nie poprawia się w ogóle

Ale czasem potrafi kilka minut nawet pociągnąć bez zawieszki i w dobrej jakości

Gdyby coś się poprawiło po reklamacji, napisze