Jump to content

Xiaomi Smart Mi Pure Evaporative Humidifier 2 - CLEANING MODE"

Recommended Posts

Nawilżacz Xiaomi Humidifier 2 - w apce Mi Home jest opis funkcji do włączenia w aplikacji Funkcja Czyszczenia gdzie napisano: "Dlaczego Cleaning Mode został dodany do Smartmi Evaporative Humidifier 2? Co robi tryb czyszczenia?"

Podaję tłumaczenie z angielskiego co napisano w apce Mi Home:

"Z biegiem czasu na wewnętrznej ściance zbiornika wody i na powierzchni parownika Smartmi Evaporative Humidifier 2 mogą gromadzić się osady. Z tego powodu dodano tryb czyszczenia (tłum: „Cleaning Mode”), aby ułatwić użytkownikom czyszczenie. Po włączeniu trybu czyszczenia parownik obraca się automatycznie w zbiorniku na wodę. Ta funkcja czyści parownik i dezodoryzuje zbiornik na wodę. Należy pamiętać, że nawilżacz powinien być wyłączony podczas czyszczenia."

- co oznacza że następuje czyszczenie, gdy "parownik" (czyli talerze bębna) obraca się automatycznie w zbiorniku na wodę? - przecież zawsze się tam kręci !

- w jaki sposób zwykłe kręcenie bębna (parownika) które na co dzień nawilża, ma po włączeniu opcji teraz "czyścić" parownik oraz go "dezodoryzować"?

- o co chodzi w ostatnim zdaniu, gdzie wtrącają czynności dla zwykłego czyszczenia gdzie trzeba przed czyszczeniem wyłączyć nawilżacz („Należy pamiętać, że nawilżacz powinien być wyłączony podczas czyszczenia”).

Bardzo będę wdzięczny za wyjaśnienie funkcji automatycznego (działającej ponoć po włączeniu opcji w apce choć nie wiem jak) czyszczenia i dezodoryzowania Cleaning Mode.

Edited by Janeo