Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, korzystam z sieci Orange, po aktualizacji do miui 14 automatycznie dane mobilne wskakują na ipv6, nawet jak zrobię apn ipv4 to i tak zaraz wskakuje na ipv6 i nie da się tego zmienić, przed aktualizacją można było ustawić ipv4 i działało a teraz nie da rady, nie wszystko mi działa poprawnie na ipv6, ktoś też ma taki problem ? Nie działają mi wszystkie strony internetowe ( na ipv4 działało normalnie ) w grze też mi różne rzeczy nie chcą się wczytać na ipv6 ( na ipv4 działało normalnie ) da się to jakoś rozwiązać czy tylko zmiana sieci ?

Opublikowano

Mam MIUI 14 i orange, co prawda miałem domyślnie po update ustawionez automatu ipv6 na którym mi wszystko działało ale z ciekawości zmieniłem protokoły na ipv4 oraz nazwę apn na "internet" i wszystko śmiga na ipv4

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, zeno55 napisał:

Mam MIUI 14 i orange, co prawda miałem domyślnie po update ustawionez automatu ipv6 na którym mi wszystko działało ale z ciekawości zmieniłem protokoły na ipv4 oraz nazwę apn na "internet" i wszystko śmiga na ipv4

Wstaw screeny ustawień ipv4 jak możesz .

No ipv6 jak wchodzę na stronę LPG forum to takie coś 

Na ipv4 normalnie działa 😁

Screenshot_2023-02-27-20-43-38-041_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez k232
Opublikowano

Nie działa u mnie tez ta strona na ipv6, wrzeszczy o brak certyfikatu więc to nie kwestia telefonu/ ustawień a raczej tej strony

Opublikowano

Albo wina telefonu albo sieci Orange, na ipv4 działa wszystko normalnie ale po aktualizacji nie mogę ustawić ipv4 , podeślij screeny Twojego apn na ipv4.

Gram w 1 grę i też różne rzeczy mi się nie chcą wczytać na ipv6 🙄