Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem na telefonie POCO X4 PRO 5G związany z połączeniami przychodzącymi. Mam wsadzoną do slota 1 kartę play i w momencie, gdy ktoś do mnie dzwoni to słyszy komunikat, że abonent jest niedostępny, a na mój telefon w tym czasie jest wysyłany sms o treści "numer podany jako nadawaca próbował się z  Tobą połączyć".
Gdy ja nawiązuje połączenie to czekam 40 sekund aż usłyszę sygnał łączenia. 

Wsadziłem kartę Plusa i nie ma tego problemu. Wsadziłem trzy inne karty Play i problem występuje. Te same karty Play działają w Redmi Note 8 Pro.
Gdy wymuszam połączenia przez sieć 2G to nagle telefon działa poprawnie. Po przełożeniu karty do slot 2 to również problem ustępuje. 
Wyłączyłem VoLTE i VoWIFI i niestety to nie pomogło. 

Mam Androida wersja: 12 SKQ1.211006.001 oraz MIUI w wersji: 13.0.2
Przywróciłem telefon nawet do ustawień fabrycznych i nic na slocie nr 1 się nie zmieniło.

Czy ktoś miał coś podobnego? Widziałem kilka podobnych wątków, lecz żaden nie doczekał się rozwiązania. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

sprawdz czy na pewno działa ci volte.. miałem właśnie to na Mi8 i dopiero jak zadzwoniłem z problemem technicznym to rozwiązałem to z technikiem i jest ok. dokladnie to samo miałem. volte musi być aktywne w telefonie ale też karta sim aktywna na serwerach play. ja swoją wymieniłem dla pewności jak zgłosiłem usterkę. wtedy mowisz ze masz problem i zgłoszona usterka i wymiana za darmo od ręki z dowodem lub paszportem w salonie ;)  sprobuj tego jeśli nie rozwiązany temat