Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przejdę od razu do rzeczy: po połączeniu BT z np głośnikiem telefon się zamula, nie ma dźwięku. Np odtwarzacz wideo włącza się ale nie odtwarza wizji ani fonii - jak by się ciągle zawieszał.

Głośnik jest ok ponieważ ta sama sytuacja ma miejsce że słuchawki. 

Problem pojawił się nagle bez żadnej ingerencji w ustawienia itp.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć!

Mam podobną sytuację u siebie. Problem wystąpił na rom 𝐂𝐡𝐞𝐫𝐢𝐬𝐡 𝐎𝐒 4.7.5, bardzo długo było ok, problem wystąpił nagle. Bluetooth normalnie się łączy i widzi inne urządzenia, normalnie działa z zegarkiem. Połączony z jakimkolwiek urządzeniem audio, głośnik w domu, radio w aucie, słuchawki sony czy Samsung. Dźwięk zacina się bo sekundę wraz z obrazem lub czasem całkiem staje. Zauważyłem też na zegarku Huawei że wyświetla komunikat o tym że podłączone jest zbyt wiele urządzeń Bluetooth i nie można odebrać rozmowy na zegarku. Sprawdziłem na forum Huawei i chodzi że za dużo urządzeń podłączonych jest do telefonu. Telefon sparowany jest jedynie z zegarkiem.

Co zrobiłem.

Przywróciłem ustawienia fabryczne , dalej to samo.

Wgrałem oficjalny ROM, dalej to samo.

Teraz jestem na Oficjalnym lineage os, problem też występuje.

Ma ktoś jakiś pomysł? Może sprzęt się jakoś uszkodził? Telefon pomimo prawie pięciu lat na nowym systemie działa świetnie ale niedziałający Bluetooth to problem.