Kandif Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Witam, Jestem nowy w tego typu urządzeniach i chciałbym poznać jego obsługę i funkcjonalność. Mam parę pytań i myślę że jak będę miał kolejne to zadam w tym samym wątku . 1. Jak stworzyć katalog w menu ? Czyli taki okrągły kwadrat z aplikacjami w środku . 2. Jak się ustawia dzwonek dla kontaktu? Dla jednego kontaktu dany wybrany dzwonek. 3. Jak to jest z wersją Androida ? Czy można aktualizować? Jeśli tak to jak ? 4. Jeśli można, to jak blokować foldery/aplikacje hasłem. Póki co tyle . Kolejne pytania będę zadawał w nowych postach, jeśli owe będą. Edytowane 30 Lipca 2015 przez Kandif
0 Numb Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 1. Nie menu, tylko launcher Szczypnij ekran lub przytrzymaj klawisz Menu telefonu, kliknij na dowolną ikonę i pojawi się możliwość dodania katalogu. 2. Wchodzisz w kontakty, klikasz kontakt i masz napis Domyślny dzwonek, klikasz na niego i zmieniasz. 3. Możesz aktualizować w każdy piątek poprzez aplikację Aktualizacje. Nic nie będzie automatyczne. Najlepiej sprawdzać na stronie, czy jest update i czy są jakieś błędy. Następnie wchodzisz w apkę Aktualizacje. musisz kliknąć w niej zębatkę i Pobierz rom MIUI Polska, a po pobraniu Zainstaluj aktualizację i wybrać pobrany plik (w pamięci wewnętrznej, zip, zaczyna się od MIUIPolska). Nie są to jednak aktualizacje bazy Androida tylko samego MIUI. Bazę może zmienić Xiaomi. 4. Folderów nie da rady, aplikacje tak. Ustawienia -> Prywatność -> Dostęp do danych -> Ograniczenia dostępu.
0 zielonyBB Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 3. Możesz aktualizować w każdy piątek poprzez aplikację Aktualizacje. Nic nie będzie automatyczne. Najlepiej sprawdzać na stronie, czy jest update i czy są jakieś błędy. Następnie wchodzisz w apkę Aktualizacje. musisz kliknąć w niej zębatkę i Pobierz rom MIUI Polska, a po pobraniu Zainstaluj aktualizację i wybrać pobrany plik (w pamięci wewnętrznej, zip, zaczyna się od MIUIPolska). Nie są to jednak aktualizacje bazy Androida tylko samego MIUI. Bazę może zmienić Xiaomi. Zębatkę albo raczej 3 kropki w kółeczku
0 Kandif Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) 2. Wchodzisz w kontakty, klikasz kontakt i masz napis Domyślny dzwonek, klikasz na niego i zmieniasz. Nie ma czegoś takiego mam tylko numer i niżej o kodzie QR ;/. Mam MIUI 5.7.26 . Już chyba wiem, bo te kontakty są na karcie SIM. Musze chyba je jakoś przenieść na telefon. W internecie źle pokazują, aby to zrobić trzeba wejśćw Ustawienia/Kontakty i tam są niezbędne narzędzia. Ehh muszę się jeszcze wiele nauczyć ^^. Edytowane 30 Lipca 2015 przez Kandif
0 Eru Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Nie ma - przytrzymaj chwilę przycisk menu na telefonie.
0 Numb Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Tak, obecnie nie używa się praktycznie kontaktów na SIM, raczej tylko jako backup. Najlepiej trzymać na koncie Xiaomi lub Google. Zębatkę albo raczej 3 kropki w kółeczku Dzięki Jestem wzrokowcem, a jednak nie pamiętałem.
Pytanie
Kandif
Witam,
Jestem nowy w tego typu urządzeniach i chciałbym poznać jego obsługę i funkcjonalność.
Mam parę pytań i myślę że jak będę miał kolejne to zadam w tym samym wątku
.
1. Jak stworzyć katalog w menu ? Czyli taki okrągły kwadrat z aplikacjami w środku
.
2. Jak się ustawia dzwonek dla kontaktu? Dla jednego kontaktu dany wybrany dzwonek.
3. Jak to jest z wersją Androida ? Czy można aktualizować? Jeśli tak to jak ?
4. Jeśli można, to jak blokować foldery/aplikacje hasłem.
Póki co tyle
. Kolejne pytania będę zadawał w nowych postach, jeśli owe będą.
Edytowane przez Kandif5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi