Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Zwracam się z pytaniem do użytkowników oprogramowania 13.0.6. Czy zauważyliście u siebie szybko znikającą baterię? A jeśli tak to czy znaleźliście powód drenażu baterii?

U mnie po pierwszej instancji procesor non-stop cisnął na maxa, telefon gorący jak diabli. Przywróciłem do ustawień fabrycznych, procesor uspokoił się, niestety jakiś proces wciąż ciągnie baterię.

Ogólnie w monitorze baterii "System Android" wskazuje na zbyt dużą aktywność, lecz niestety ciężko po tak ogólnikowej informacji dojść do informacji, który konkretnie proces sprawia problemy.

Używając Better Battery Stats, staram się podejrzeć co go boli, ale jakoś mało czytelne jest UI tej aplikacji 😀

Także kończąc już mój wywód, zapytam raz jeszcze...czy u kogoś występował ten problem i znalazł jego rozwiązanie?

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

Opublikowano

U mnie drenaż powodują ciągłe wakelocki aplikacji telefon . Nie wiem co robić a w necie rozwiązania nie znalazłem . W nocy tel nie używany 20 kilka procent baterii w dół. Żadne wyłączania danych , wifi, voLTE,itp nie pomaga. W trybie samolotowym to samo.

Screenshot_2022-09-02-16-22-33-432_com.gsamlabs.bbm.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja w końcu na nowo postawiłem system, bo inaczej nie dało się go ogarnąć. Póki co jest dobrze. Dla lepszego efektu Stratosphere działa w tle i muszę przyznać że wyniki na baterii są zadowalające.

Dnia 3.09.2022 o 07:08, biglou napisał:

Tak wielokrotnie czyściłem .

Może zaktualizuj aplikację telefon.