adamwest Opublikowano 30 Lipca 2022 Opublikowano 30 Lipca 2022 Od tygodnia zauważyłem w swoim Mi 9 SE, MIUI 12.0.4.0m że bateria znacznie słabiej utrzymuje poziom naładowania. Dzieje się tak zarówno podczas codziennego użytkowania baterii jak i w nocy kiedy telefon nie jest używany. Przez noc telefon był w gotowości i pobierał dużo baterii przez sygnał sieci, prawie 11% baterii przez noc, wcześniej nic takiego nie miało miejsca maksymalnie 2-3% przez noc, czasami nawet 1%. Po przywróceniu ustawień fabrycznych sytuacja nie zmieniła się. Wszystkie aplikacje ustawione mam z ograniczeniem ich aktywności w tle. Naraz też od tego czasu nie używam wielu aplikacji a mimo to sytuacja jest taka sama.
Netoper Opublikowano 30 Lipca 2022 Opublikowano 30 Lipca 2022 84 mAh na 9 godzin to jest dużo?Może po prostu bateria się skończyła i nie trzyma pojemności, stąd krótszy czas działania.Zainstaluj sobie accubattery, zrobić z 5 ładowań i wtedy zobaczyć w zakładce - zdrowie bateri.Inna sprawa może nadajnik daje słabszy sygnał to wtedy też rośnie zużycie prądu w fonie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Kimu Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Mam tak samo. Pojemność z 5020 spadła do 4280. Po roku używania to normalne, ale jeszcze miesiąc temu byli wszystko ok. Jednej nocy nagle z 60% naładowania, spadło do autowyłączenia. Tak że pisanie o skończeniu baterii po roku czasu, jest ci najmniej nie trafione, żeby nie powiedzieć głupie.
Naitsabes5555 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 U mnie natomiast było tak, że przy zablokowanym ekranie bateria rozładowywała się praktycznie do zera w kilka minut. Pobrałem na nowo aktualizacje MIUI i ją zainstalowałem. To Pomogło! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi