Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem 2 sztuki Mi Sticka. Jeden działa bez zarzutu, wszystko śmiga. Drugi natomiast również działa, ale gdy się go wyłączy, to po 30-60 sekundach samoistnie się uruchamia. Występuje to za każdym razem po wyłączeniu. Zasilanie idzie z portu USB telewizora. W czym może tkwić problem? Cec wyłączone.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

U mnie to samo. Nówka sztuka, zrobiona aktualizacja do wersji PI.1727.
Znalazłem info na forum XDA że winna jest chyba ta aktualizacja:
https://forum.xda-developers.com/t/mi-tv-stick-self-turn-on-after-latest-update.4431041/

Zasilam go z zasilacza dołączonego w zestawie.

Ktoś wie czy można wycofać aktualizację lub jakim kanałem zgłasza się oficjalne usterki sprzętu Xiaomi?

Edytowane przez Tempak
Opublikowano

Serwis Xiaomi mailowo polecił oczekiwanie na aktualizacje oprogramowania albo oddanie do serwisu z tytułu gwarancji.
Chciałem gdzieś zgłosić problem aby być może istotnie poprawiono soft, ale nie ma takiego kanału.
Podziękowałem, nie minęło jeszcze 2tyg od zakupu, sprzęt zwrócony. Szkoda bo wstępnie dobrze wyglądał.
Po tej historii poszedłem do konkurencji: Realme Smart TV Stick 4K, z Google TV (Android 11), droższy, ma zbędne dla mnie wsparcie 4k, ale 2x więcej pamięci RAM, póki co śmiga i bez problemu przechodzi w stan uśpienia.