Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaktualizowałem właśnie telefon do MIUI 22.6.22, ponieważ zauważyłem, że wyszło TWRP ze wsparciem dla Androida 12, a dotychczas siedziałem na ostatniej aktualizacji Android 11 i MIUI 12 (nie pamiętam konkretnego numeru), zaktualizowałem również magisk do 25.1 + SafetyNet Fix z linku z artykułu o wspomnianej aktualizacji.

Aktualnie z telefonu nie da się korzystać, ponieważ zacina się nawet, jak jest zgaszony ekran i nic z nim nie robię.

Jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?

Opublikowano

Po dużej aktualizacji (zmiana wersji Androida) jak występują właśnie takie cyrki to zaleca się reset do ustawień fabrycznych.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, Netoper napisał:

Po dużej aktualizacji (zmiana wersji Androida) jak występują właśnie takie cyrki to zaleca się reset do ustawień fabrycznych.

Ta, właśnie zrobiłem format i wygląda na to, że wszystko działa, chociaż pewnie w ciągu kilku dni dopiero zauważę czy wszystko działa jak należy po wgraniu roota w najnowszej wersji.

Opublikowano

Zrobiłem podstawowy format systemu z TWRP i po dwóch godzinach podobny problem. Zdążyłem wgrać magisk w najnowszej wersji + fix pod SafetyNet oraz backup aplikacji z TitaniumBackup, ale jak telefon sprawnie chodził, to dwie godziny później znów się ścina po minucie, a przez noc się nagrzał do tego stopnia, że musiałem go wyłączyć po całości

Opublikowano

Tu może być jeszcze problem ze przywracales z backupa zamiast na czysto stawiać, bo też się zdarza że z backupa lipa potrafi się zrobić

Opublikowano
W dniu 28.06.2022 o 10:13, Netoper napisał:

Tu może być jeszcze problem ze przywracales z backupa zamiast na czysto stawiać, bo też się zdarza że z backupa lipa potrafi się zrobić

Dobra zrobiłem kilka formatów, użyłem backup'u tylko najważniejszych aplikacji, bo sporo miało błędy po zgraniu z niego.

Wychodzi na to, że Greenify z jakiegoś powodu koliduje z najnowszą wersją (nie wiem, czy kwestia nowego roota, czy systemu).

Na razie nie wiem czemu, ale mi klonowanie nie działa i zamiast klasycznego komunikatu, że wymaga sklonowania usług Google play dla niektórych aplikacji czy jakoś tak, to restartuje się system

Opublikowano

Jak już tyle się narobiłeś i uparcie korzystasz z backupa, to weź postaw jeszcze raz system i ... odpuść backupowanie, bo tak to nie będzie wiadomo czy problem jest w samym fonie czy jednak w niezgodności z backupa.

Opublikowano
20 godzin temu, Netoper napisał:

Jak już tyle się narobiłeś i uparcie korzystasz z backupa, to weź postaw jeszcze raz system i ... odpuść backupowanie, bo tak to nie będzie wiadomo czy problem jest w samym fonie czy jednak w niezgodności z backupa.

Już wydaje się wszystko śmigać tylko nie instalowałem Greenify, a klonowanie, to znalazłem na internecie, że w takich wypadkach warto w opcjach wybrać "usunięcie wszystkich skopiowanych aplikacji", co faktycznie pomogło