quosek Opublikowano 24 Czerwca 2022 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Cześć Właśnie przyszedł mi ten stick i jest problem - dźwięk w większości aplikacji (youtube, disney+, spotify, o dziwo na netflixie tego nie zauważyłem) jest "problematyczny" - trudno to opisać, co jakiś czas głos robi się taki "pierdzący" (mam problem z innym określeniem, tak jakby się spłaszcza i w bardzo dziwny sposób wibruje wydając nieprzyjemne dźwięki. Trwa to parę sekund, potem wraca do normy i za parę-paręnaście sekund znowu się psuje). Próbowałem podłączać urządzenie do różnych portów HDMI (za każdym razem z użyciem załączonej przejściówki bo urządzenie jest za duże by je bezpośrednio podłączyć do HDMI - nie mieści się), próbowałem zasilać zarówno z USB jak i załączoną ładowarką. Prąd urządzeniu wyłączałem parę razy, przeinstalowałem aplikacje Disney+ (licząc, że pomoże). Dźwięk bezpośrednio z telewizora (czyli stero). O dziwo jak używałem chromacasta to dźwięk był OK. Jakieś pomysły czy wysyłać na reklamację?
farben Opublikowano 31 Lipca 2022 Opublikowano 31 Lipca 2022 (edytowane) Nie wiem czy to jest problem globalny i wszystkie sticki mają problem z dźwiękiem DD 2.0 ale u mnie pomogło przełączenie z automatycznego rozpoznawania dźwięku na takie które obsługuje urządzenie. To "charczenie" poprawiło się co prawda po ostatniej aktualizacji na automatycznym dostosowaniu ale nadal jednak się pojawia. Natomiast po przełączeniu na 3 opcję tego problemu nie ma. Edytowane 31 Lipca 2022 przez farben
Rekomendowane odpowiedzi