Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W tym tygodniu przyszedł do mnie z ali drugi redmi note 3g kupiony dla mojej kobiety. Mam też drugiego takiego samego redmi od dwóch miesięcy. Pojawił się problem z łaodwaniem baterii które zatrzymywało się na 57% i nie chciało iść dalej do góry. Przedwczoraj po całonocnym ładowaniu na dość słabej ładowarce 850mA pokazało się 100%.

Było  by wszystko fajnie, ale przez cały wczorajszy dzień telefon leżał bez kart sim, na koniec wczorajszego dnia włożyłem dwie karty sim i telefon dziś rano miał 8%. Ładowany dzisiaj chwilę parę godzin na tej słabej ładowarce wieczorem miał 24%. Teraz przez godzinę naładował się tylko o 3% na dużo mocniejszej ładowarce 2A, Podpiałem do ładowania w tym samym czasie na drugiej ładowarce 2A mój stary redmi i przez godzine naładował się o 28%. Dodatkowo ten nowy redmi jest dość ciepły z tyłu w okolicy aparatu gdy jest podpięty do ładowania.

Teraz ładuję telefon wyłączony i po 40 minutach poszło tylko o 3%.  Zainstalowałem też aplikacje BetterBateryStats i Wakelock Doctor ale wątpie czy to coś pomoże.

Czy telefon jest zdypiony?

Przecież na ładowanie wyłączonego telefonu soft nie może mieć wpływu co nie?

Edytowane przez Makabra
Opublikowano (edytowane)

Tak próbowałem. Zarówno moja stara bateria nie łąduje się dobrze w nowmym redmi, jak i bateria z nowego redmi ładuje się dobrze w moim starym telefonie.

Teraz robiłem jeszcze jeden test. Przez 10 minut  bateria z nowego wsadzona do mojego starego naładowała sie o 7% a moja stara bateria w nowy redmi nie drgneła o 1% przez 10 minut, więc wina baterii odpada.

Edytowane przez Makabra
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja to mam kurde pecha. Telefonz ostał odesłany i teraz mam kolejnego w rękach od paru dni. Tym razem odkleja się wyświetlacz od telefonu co powoduje świrowanie sensora zbliżeniowego. Czy to się da jakoś w łątwy sposób naprawić czy mam znowu odsyłać na disputa? img_20150911_080210.jpg

img_20150911_080223.jpg

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...