Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent: MI 11i / m2012k11g
Soft MIUI Global 13.0.5.0 Stabila
Android: 12 SKQ1. 211006.001

Problem:
Posiadam pojazd z możliwością korzystania z AndroidAuto (opcja bezprzewodowa). Wszystko działało super, aż podczas jednej z rozmów kilka dni temu coś zatrzeszczało i od tamtej pory dźwięk podczas rozmowy i dzwonienia jest tak niewyraźny, że nie da się nic zrozumieć. Zarówno mnie, jak i osoby która dzwoni.
Inne media, typu muzyka działają bez problemów, zarówno korzystając z AndroidAuto jak i przy bezpośrednim połączeniu przez bluetooth.

Z obserwacji wynika, że po połączeniu telefonu pojawia się komunikat na telefonie: "połączono bez multimediów".

Mój telefon po połączeniu z autem żony (akurat bez AA) działa normalnie i da sie rozmawiać.
Inne telefony łączą sie z moim autem normalnie zarówno przez AA i BT. Zero kłopotów.

Kasowałem sparowanie w aucie i telefonie - nie pomogło.
Próbowałem wyczyścić opcje BT w telefonie (cache) - nie pomogło.
Zresetowałem system IDRIVE w samochodzie - nie pomogło.
Usuwałem AA z telefonu i instalowałem na nowo - nie pomogło.

Już mi chyba pozostaje przywrócenie telefonu o ustawień fabrycznych, ale to firmowy telefon i mam tam sporo danych, których kopiowaniem też swoje zajmie, więc może ktoś by podpowiedział, czego jeszcze spróbować ?? 

Z góry dziękuję za każdą podpowiedź, bo tematy, które gdzieś na google się przewijają nie przynoszą za wiele wskazówek 😕