Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A miało być tak pięknie... Obraz piękny, filmy fajne, tylko ten dźwięk... Jedynie stereo jestem w stanie wyciągnąć. Załamka

Mi Box MDZ-16-AB podłączony optykiem do amplitunera. Zero problemów z dźwiękiem 5.1 od Netflix, HBO Max, Amazon Prime tylko Disney Plus nie bangla.

Ktoś umie pomóc czy trzeba szukać innego sprzętu?

Opublikowano (edytowane)

Mam ten sam problem. Mibox s, brak dźwięku 5.1 natomiast na Netflix i HBO bez problemu działa. Może coś poprawią. 

A właśnie odpaliłem na telefonie o przesłałem do mi box i dźwięk jest DD+. 

Edytowane przez Doriano
Opublikowano

Przez aplikację na telefonie i chromcastem do MI Boxa cudownie działa. Dzięki za podpowiedź. Swoją drogą ciekawe co jest nie tak z Mi Boxem, że nie radzi sobie z zainstalowana aplikacją.

Opublikowano

Problem z tym że na stronie pomocy Disney, jest napisane że mibox jest kompatybilny z platformą. A druga sprawa to to, że nie ma kontaktu z nimi przez email, tylko telefon co zresztą graniczy z cudem żeby się dodzwonić.

Opublikowano

Udało mi się do nich dodzwonić, ale są "techniczni inaczej" i nie umieli znaleźć rozwiązania problemu. Dlatego tutaj szukałem pomocy.

Ciekawe czy downgrade do wersji 8 naprawiłby sytuację w MiBox?

Opublikowano

Niestety mam to samo w tv sony xf90 z android tv. Jeśli w mibox też tak ma to wina leży po stronie aplikacji wydanej na android tv. Pozostaje chyba tylko chromecast bo moim zdaniem marvel lub avatar bez 5.1 to stracony czas. Może kiedyś aktualizacja to naprawi ....

Opublikowano (edytowane)

Mam ten sam problem. 
Netflix, Amazon bez problemu 5.1, Disney+ tylko stereo.

Puszczone chromcastem działa.

Na zagranicznym forum znalazłem info że Disney celowo na Xiaomi ustawia 2 kanały, wątek ciągnie się chyba z 2 lata, trzeba próbować zgłaszać to do supportu, może w końcu coś z tym zrobią.

https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/irch9g/found_why_disney_doesnt_support_surround_sound_on/

YJPwldr.png

Edytowane przez Siaqer
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam ten sam problem z tym, że przez chromecasta też ścieżka dźwiękowa 5.1 nie chce działać, a z tego co widzę to co u niektórych działa poprawnie. Macie może jakieś rozwiązanie na to, ustawienia itd. ? 

Edytowane przez testpilot
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć.

Odgrzeję kotleta bo od niedawna jestem posiadaczem mi box s i mam ten sam problem z disneyem. Streamowanie Disneya z telefonu przez chromecasta niczego nie zmienia 😭 wciąż mam dźwięk tylko stereo i zero opcji ustawień dźwięku 😟 Czy coś robię nie tak? Czy na tym boxie tak już jest?

Opublikowano

Przyłączam się do „takeshi”, również zauważyłem (od ok. połowy grudnia 2022) problem z działaniem chromecast podczas wysyłania na Mi Box S: w głośnikach dostaję maksymalnie dźwięk 2.0 (w Mi Box S włączone passthrough). Inne vod-y puszczane w ten sam sposób działają prawidłowo. Problem zgłoszony na infolinię D+, odnotowali, polecam zgłaszać - im więcej zgłoszeń tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś będzie łaskaw się nad tematem pochylić…