Skocz do zawartości
  • 0

Redmi 1s/2 czy Mi-2s

Pytanie

Opublikowano

Witam.
Przymierzam się do zakupu telefonu, ale nie mam pojęcia co wybrać.
Za Redmi 1s przemawia cena, ale tutaj proszę o opinie czy bardzo będzie odstawał w osiągach od Redmi 2 (2GB RAM)?
Redmi 2 widzę jako 1s z dopalaczem, ale w mniejszej obudowie, pytanie brzmi czy w czymś jest gorszy?
Mi-2s jest najmniejszy z nich wszystkich, co uważam za zaletę, ale jest najgrubszy. Tutaj kompletnie nie wiem czego się spodziewać. Rozważam wersję 32GB, więc aparat i inne są na plus, ale co z resztą. Ciężko mi ocenić po samych parametrach który będzie się lepiej spisywał, więc proszę o przybliżenie mi tego modelu.
Dodam, że raczej będę korzystał z CM zamiast MIUI, więc z chęcią przyjmę propozycje nie tylko od Xiaomi.

Proszę o konstruktywne opinie,
z góry dziękuję i Pozdrawiam

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Redmi 1S z 1 GB raczej nie będzie Cię satysfakcjonować, 1 GB to za mało jak na sprawne działanie MIUI.

Mi2S jest już stary i w update nowszych niż 4.1 niektóre funkcje działają o wiele gorzej, np. aparat itp.

Redmi 2 2GB to całkiem dobry wybór, jeżeli nie jest Ci konieczne 900 MHz.

Jednak nie widzę kompletnie sensu kupowania Xiaomi nie dla MIUI, mija się to z celem. Na CM ciągle nie będzie coś działać itp. Zresztą większość użytkowników Xiaomi siedzi na MIUI, na CM decydują się nieliczni (np. właściciele Redmi 1S, którzy potrzebują więcej szybkości). Jeżeli szukasz telefonu głównie do CM, to radzę zapomnieć o Xiaomi i kupić Nexusa.

• 0
Opublikowano

Bardzo Dziękuję za odpowiedź. Szczerze mówiąc potrzebowałem zniechęcenia do zakupu Mi-2s, bo widać już po nim trochę jego wiek. Wygląda na to, że będę musiał kupić coś z większym ekranem. Pozostaje pytanie Redmi 2 czy coś innego niż Xiaomi, ale na to odpowiedzi poszukam już sam. Jeszcze raz dziękuję za pomoc, temat można zamknąć.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...