monomorficzny Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Kupiłem niedawno mi box i chciałem go używać trochę jako komputera. Dla wygody kupiłem klawiaturę i myszkę bezprzewodową z odbiornikiem usb. Niestety, żeby input lag nie wynosił 20 sekund muszę trzymać je jakieś 20 cm od odbiornika, co zupełnie psuje ideę bezprzewodowej myszki. Próbowałem tego na dwóch zestawach Logitech MK295, oraz na zestawie Lenovo 500. Zawsze efekt ten sam. Co mogę zrobić? Kupienie bardzo drogiej klawiatury z wbudowanym bluetoothem, czy wi fi też nie wchodzi w grę, bo wtedy bym sobie kupił po prostu droższy compute stick.
kamiledi15 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 (edytowane) Być może zależy to od modelu urządzenia. Ja mam bezprzewodową myszkę "Rechargable wireless gaming mouse A7", z czystej ciekawości włożyłem czujnik od myszy do Mi Boxa i ku mojemu zaskoczeniu po sekundzie miałem działającą mysz w telewizorze, praktycznie bez opóźnień. Fakt, że jej zasięg nie jest zbyt imponujący i po jakichś 5 metrach potrafi nieco gubić sygnał, ale jest to odległość wystarczająca z kanapy. Opóźnień wtedy jednak nadal nie ma, po prostu z dalszej odległości kursor przestaje się przesuwać. Znalazłem też aplikację Zank Remote, która pozwala sterować telewizorem za pomocą telefonu - działa jak marzenie. Opóźnienie jest może ćwierć sekundy, wcale nie przeszkadza, a dodatkowo ma się funkcję Air Mouse, która pozwala sterować żyroskopem. Edytowane 6 Czerwca 2022 przez kamiledi15
Rekomendowane odpowiedzi