Skocz do zawartości
  • 0

Nie mam możliwości dostępu do mojego konta Mi.

Pytanie

Opublikowano

Witam, na wstępie przepraszam jeśli zły dział etc. Jednakże mam problem i nie mogłem znaleźć odpowiedzi na niego. W nie dalekim czasie, na swoim koncie Mi, które do tamtego czasu pracowało normalnie i mogłem się bez problemu zalogować, włączyłem na swoim urządzeniu funkcje "tryb zgubienia". Czy jakoś podobnie.. ze względu na to że telefon przebywa w nie wiadomym mi miejscu i rękach, a niestety nie mam możliwości go zlokalizować pomyślałem że jest to dobra opcja. Jednak dziś chcąc dostać się na swoje konto nie jestem w stanie tego zrobić. Jak kolwiek bym nie próbował wychodzi na to że tego konta już nie ma.. Jak to możliwe? Czy ten tryb kasuje dostęp do wszystkiego? Z tego co się dowiadywałem to tylko blokowało dane urządzenie wyświetlając informacje dla osoby która telefon włączy i miałem mieć możliwość tak czy inaczej choćby wyczyszczenia zdalnie aparatu.. Czego teraz zrobić nie jestem w stanie.. Mógłby ktoś mądrzejszy podpowiedzieć? Od razu zaznaczę że telefon nie został zgubiony, skradziony.. Jednak choć powinienem nadal niemam do niego dostępu(niemam w ręce). Nie wiem co robić, niedługo mam wyjazd na dłuższy czas a po telefonie ani widu ani słychu.. 

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
29 minut temu, Netoper napisał:

Próbowałeś przez przeglądarkę na kompie zalogować się do tego konta?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Nie, zawsze logowałem się z któregoś z 2 telefonów- tego dla którego stworzyłem konto i starego którego znów muszę używać. Jednak nie sądzę by to coś dało, przy próbie choćby "przypomnienia" hasła poprzez mail czy numer tel z tamtego aparatu wyświetla informacje że nie ma takiego konta... Pomyślałem że czegoś nie doczytałem i że tryb zgubienia usuwa wszystko jednak znajomy powiedział że tak nie jest, więc nie wiem co jest grane.. 

• 0
Opublikowano

Tryb zgubienia telefonu nie kasuje konta Xiaomi, konto jest dożywotnie chyba że konto skasujesz.
I po to jest te konto żeby później móc "odwołać" zgubienie telefonu żeby telefon został odblokowany.

• 0
Opublikowano
10 godzin temu, Netoper napisał:

Tryb zgubienia telefonu nie kasuje konta Xiaomi, konto jest dożywotnie chyba że konto skasujesz.
I po to jest te konto żeby później móc "odwołać" zgubienie telefonu żeby telefon został odblokowany.

No tak, jest to logiczne nawet dla takiego laika jak ja. Jednak to jedyne dzialanie które wykonałem przed problemem.. Stąd też taka myśl

• 0
Opublikowano

Sprawdziłeś jak jest z zalogowaniem się przez przeglądarkę?
Można z blaszaka czy z telefonu, ale właśnie przez przeglądarkę.

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, Netoper napisał:

Sprawdziłeś jak jest z zalogowaniem się przez przeglądarkę?
Można z blaszaka czy z telefonu, ale właśnie przez przeglądarkę.

Tak jak wspomniałem daje informacje o błędnym ID lub mailu przy logowaniu chociaż passy są poprawne. Przy próbie resetu hasła wyświetla info ze nie ma takiego konta. Na Mi Home mogę się normalnie zalogować na koncie xiaomi lub przy próbie logowania w chmurze przez przeglądarkę nie mogę nic zrobić 😐

• 0
Opublikowano
59 minut temu, Netoper napisał:

A w jaki sposób się logujesz do chmury?

No jedyna opcja jaka się wyświetla to poprzez konto xiaomi więc wiem, nie potrzebna informacja

• 0
Opublikowano

No dobrze ale w jaki sposób? Przez przeglądarkę przez apkę w fonie? mailem? przez id konta?
Skoro się logujesz to konto istnieje.
Więc albo coś źle tłumaczysz, albo próbujesz się logować nie do swojego konta.

• 0
Opublikowano

Próbuję się zalogować tak jak zawsze na telefonie, poprzez przeglądarkę i stronę web. Jako że nie posiadam telefonu i nie mogąc skorzystać z opcji numeru telefonu, zawsze logowałem się wpisując mail i hasło. Do nie dawna działało, mogłem wejść na opcje tatejszego telefonu, sprawdzić lokalizację, wyczyścić dane z niego jak i włączyć tryb zgubienia co też zrobiłem. Po tamtym zabiegu minęło kilka dni. Gdy ponownie próbowałem dostać się na konto wpisując tak jak zawsze dane logowania, nie dało się. Pomyślałem że może pomyliłem coś w haśle, wpisywałem je kilkakrotnie.. W końcu zdecydowałem na zmianę hasła myśląc że może coś popieprzyłem a wydało mi się to szybsza opcja niż szukanie w notatkach. Przy próbie odzyskania hasła pojawiała się informacja że konto nie istnieje.. Myśląc że to błąd strony przez kilka dni próbowałem nadal jednak bez skutku do teraz.. Nie potrafię tego zrozumieć.. A loguje się tylko i wyłącznie na stronę sklepową nie na samo konto xiaomi które jest podłączone do chmury również do której też niema dostępu. Zaznaczę że i na stronce sklepowej tak i na xiaomi miałem takie same passy by łatwiej spamiętać.. Na 1 loguje się bez problemu jednak na ważniejsze konto strony nie mam dostępu. Nie wiem jak to prościej wytłumaczyć.. Loguje się na swoje konto, znam własny mail znałem też hasło korzystałem z konta.. A nagle konto niby nie istnieje.. Nie potrafię tego pojąć skoro sam konta nie usuwałem a tylko włączyłem owy tryb.. 

• 0
Opublikowano
Dnia 21.02.2022 o 19:40, Netoper napisał:

No dobrze ale w jaki sposób? Przez przeglądarkę przez apkę w fonie? mailem? przez id konta?
Skoro się logujesz to konto istnieje.
Więc albo coś źle tłumaczysz, albo próbujesz się logować nie do swojego konta.

Chyba nic z tego nie będzie, totalnie nie ogarniam jak to się mogło stać. 

• 0
Opublikowano

Nie do końca ogarniam tych info co piszesz, bo są sprzeczne ze sobą, i nie dajesz konkretnej odpowiedzi na konkretne pytania. Raz się możesz zalogować ale nie masz dostępu do konta, innym razem konto nie istnieje, do chmury możesz wejść ale nie do konta. Czarna magia
Więc jak pisałem albo coś źle chaotycznie tłumaczysz, albo złe dane wprowadzasz
Jeśli jednak robisz wszystko poprawnie i konto nie istnieje to Xiaomi go nie skasowało tylko osoba która ma(miała) dostęp do konta .