Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem,że układ graficzny Adreno 330 do najnowszych nie należy,ale kiedy odpaliłem swoją ulubioną grę Real Racing 3 na MI4 na trybie wydajnym to pierwsza myśl ... o matko to ledwo zipie!Wcześniej używałem już dość starego modelu iPhona 5 gdzie gra działała o niebo lepiej no i o niebo lepiej wyglądała.Czyżby ten 330 był aż taki mizerny?

Edytowane przez tomasov
Opublikowano

To jest niemożliwe, bo na moim Mi2s RR3 śmigał swego czasu, bez żadnego zająknięcia. To na Mi4 zdecydowanie ma lżej.

Możliwe, że to jakaś wina ROMu. Kiedyś dawno dawno temu, na Mi2s, też Asphalt 8 lagował... Ale po którejś aktualizacji, problem zniknął.

Mi2s / sMIUI

Opublikowano

Czy ktoś ma podobny problem z RR3 na najnowszej wersji MIUI? tak jak pisałem wyżej...gra nawet na trybie wydajnym działa fatalnie i tak samo wygląda!Na trybie normalnym w ogóle nie da się grać!

Opublikowano (edytowane)

No to ja Cię poinformuje, że u mnie nie laguje. Właśnie przed chwilą zainstalowane RR3 z GP i sprawdziłem na dwóch wyścigach.

Co ważne, mam też obniżone taktowanie grafiki o połowę. A mimo to, bez lagów.

--edit--

No i teraz zauważyłem, że prócz zbicia taktowania grafiki, mam też zablokowane taktowanie procesora do 2 GHz.

Mi4 / sMIUI

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

A zobacz w opcjach programistycznych może przypadkiem zaznaczyłeś opcję "wymuś 4x MSAA"? Przy takiej rozdzielczości ta opcja może być zabójcza... ;P ale pamiętam na MI2 testowałem to nie było widać spadku wydajności w RR... druga sprawa że raptem w 2-3 grach na 10 to działało

Opublikowano (edytowane)

No to teraz to już zgaduj, zgadula co jest grane. U mnie spokojnie idzie na trybie normalnym...Wydajnego nawet nie miałem potrzeby włączać.

--edit--

Poproś kogoś z MIUI POLSKA, aby sprawdził jak wygląda gra na innym egzemplarzu Mi4

Mi4 / sMIUI

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

Ja tą apką ustawiałem sobie grafikę minimalną, w MI2 zjeżdżałem ostro z taktowaniem GPU dzięki czemu telefon znacznie mniej baterii wciągał podczas grania ;P Pod dużym obciążeniem telefon potrafił zużywać ponad 1500mA prądu co przy baterii 2Ah daje troszkę ponad godzinę działania...

No w tym przypadku po prostu masz pecha... a próbowałeś po prostu wyczyścić dane aplikacji (pamiętaj o backupie konta w razie co) lub przeinstalować grę?

edit

Tak więc zainstalowałem i chodzi przyzwoicie, szału nie ma ale da się grać. Po włączeniu trybu wydajnego jest 100% płynność, gra chodzi idealnie także tak jak napisałem; coś nie gra tylko u Ciebie, myślę że reinstalacja gry pomoże.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...