Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miui ma taką funkcję, że z kontaktu może zrobić kod QR (taki kwadrat z malutkimi kwadracikami). W Mi3 możliwe są do wygenerowania QR tylko z prostych kontaktów zawierających jeden nr tel z imieniem i nazwiskiem. Jak mam jakiś kontakt z adresem, mailem, stacjonarny i kom., to już kod QR się nie chce generować.

Czy tak ma być, czy ja coś źle robię.

Co jeszcze ciekawego. Na wizytówkach ludzie mają drukowane te kody QR i kiedy skanowałem czytnikiem z mojego Mi3, to automatycznie telefon rozpoznał, że to kontakt i proponował zapis do listy kontaktów. Po zapisaniu z kodu QR kontaktu, wpisały sie wszystkie dane: imię, nazwisko, adres pocztowy i mailowy, telefon kom. i stacj., adres www. Telefon to wszystko bardzo ładnie przyjął, ale z tych zapisów sam już kodu QR nie był w stanie zrobić. I właśnie chciałbym, żeby telefon robił z tak rozbudowanego kontaktu kod QR, który by można zapisać jako plik graficzny i wstawić sobie na wizytówkę.

Czy ktoś wie jak taką funkcjonalność osiągnąć w Mi3.post-2175-0-35107900-1435959600_thumb.jp

Opublikowano

Jeśli chcesz na telefonie generować qrcode który wstawisz sobie na wizytówkę to chyba cała wizytówkę zaprojektujesz na telefonie?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...