technik Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Wiem malo miui-owy temat ale padlo mi radio w aucie i jak juz mam zmieniac to na cos z bt i zestawem glosnomowiacym... plyta, karta sd, usb nie musi byc, Alpine ma wlasnie taki model bez plyty tylko z bt i radio za ~ 300zł duzo pozytywnych opinii w zasadzie juz bym kupowal ale .... ale ze tak mnie xiaomi z chinskich rzeczy zaskoczylo mysle czy cos lepszego nie wyrwe z chin Ktos cos ma? Uzywa? Szkoda ze xiaomi radyjek nie robi, luzny temat 1
Ari93 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Radyjka działać działają ale jakość ponoć kiepska, jeśli chcesz do zestawu głośnomówiącego to też wątpię w jakość tego mikrofonu chyba że będzie zewnętrzny ale to i tak pewnie cienko z systemami odszumiania itp. Ja ostatnio kupiłem Sony DSX-A50BT, mikro wewnętrzne ale jako tako idzie się dogadać. Jeśli koniecznie chcesz chińskie to poszukaj może na telchina jakie konkretnie radia polecają
technik Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2015 Na ja wstepnie wybralem Alpine UTE-72BT z zewn mikrofonem duzo pozytywnych opinii... No troche wczoraj posiedzialem ale jakosc dziwieku na chinczykach tragedia do tego kiepski bt ogolnie chyba odpuszcze bo viper w mi note jest rewelacja i trzeba mu dac sie wykazac... ale dzieki za rade zerkne na telchina
Ari93 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Inna też sprawa, kolega ma jakiegoś no-name to mu pendrive z kilkudziesięcioma piosenkami czyta chyba kilkanaście sekund... mi mój sony 6GB muzyki ogarnia jakieś 3-4 sekundy także różnica jest, przy kilkunastu piosenkach praktycznie grało natychmiast z radiem FM też dziwne problemy, gra, gra nagle włącza sie pi-seek i cisza... chyba że się przełączy stacje. Faktyczna moc radia też często nijak ma się do tego co znajduje się na obudowie... ;p
festor89 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Moge polecić pioneer x5600bt. Radio posiadam od około roku nie ma z nim żadnych problemów bt działa bardzo dobrze mikrofon zewnętrzny jakość rozmów jak dla mnie dobra, dodatkowo możliwość zmiany koloru podświetlenia, płyty, USB wyświetla kontakt lub numer osoby dzwoniącej. Możliwość wybierania kontaktu osoby do której dzwonimy z poziomu radia, ostatnie nr. nie odebrane połączenia itp. oraz oczywiście bt link z telefonu
technik Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Opublikowano 11 Lipca 2015 Dla potomnych... Alpine ute72-bt + viper z mi note... RE WE LA CJAAAAA czuje sie jak z nowymi glosnikami nie ma sensu kombinowania z no name
Karambol Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 @up A cos troche tanszego z Alpine bedzie dobre? Szukam czegos za 250-300 pln i znalazlem Alpine UTE-81R tutaj http://www.redcoon.pl/c10010100-Radia-samochodowe za 299pln. Potrzeba bedzie do tego jakiegos wzmacniacza czy cos?
technik Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Opublikowano 12 Lipca 2015 Za 349 masz to co ja z zestawem glosnomowiacym (mikrofon na kabelku) i muzyke po bt, napedu cd brak ale sam pomysl ile plyt nagrales w ostatnim roku.... Ja 2-3 reszte zgrywalem na pendrive teraz mam tubemate w komorce i sciagasz teledyski w mp3/aac
Ari93 Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 za niecałe 300zł proponowałem wyżej Sony DSX-A60BT w tej cenie generalnie jest w czym wybierać i teoretycznie jedyna sensowna różnica to wygląd
Karambol Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Jezeli nie ma duzej roznicy w tej polce cenowej to moze poprostu wezme to ktore ma najwiecej opinii i tyle. Zawsze pozostaje 14 dni na zwrot jak cos sie nie przypodoba Pozdrawiam
technik Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Opublikowano 13 Lipca 2015 Do wczoraj bylo dobrze:/ dzisiaj wsiadam odpalilo sie radio nic nie leci ciekawego to przelaczylem na bt i zonk searching 10min i dopiero zaczlo leciec, sparowalem na nowo i to samo, przenosze watek na aktualizacje 5.7.9 bo wczoraj wgralem aktualizacje i tylko tel sie zresetowal, na radiu czasem napis NO UNIT czyli urzadzenie nie podlaczone albo dlugo searching a jak zaskoczy to nawet nie wyswietla wykonawcy a jak chce nastepny kawalek to wczytuje 3-4 sek, wgralem nawet nowy soft na alpine i bez zmian, polaczenia tez z opoznieniem dzwonek w komorce po chwili w radiu dusze sluchawke i 3-4sek i slysze rozmowce...
Rekomendowane odpowiedzi