Mirao Opublikowano 12 Listopada 2021 Opublikowano 12 Listopada 2021 Cześć. Proszę o opinię. Przejrzałem testy na yotube, poczytałem te pisane i już byłem zdecydowany, ale jednak ktoś zasiał nie pewność. Szukam telefonu do ok. 1000 zl używanego do : Komunikatory Media społecznościowe Netflix Youtube czasami gra Sporo zdjęć ale takich z wakacji i do pracy Sporo maili rozmów i SMS i innych wiadomości. Mój wybór padł na Poco x3 Pro 6/128, ale jak wspomniałem na setki testów znalazł się ktoś kto stwierdził że to słaby telefon. Poproszę o wasza opinie. A może lepiej Realme 8 6/128?
ogniotrwaly Opublikowano 12 Listopada 2021 Opublikowano 12 Listopada 2021 Mam poco ale tego mocniejszego. Ekspertem nie jestem normalne użytkowanie parę telefonów SMS jakieś zdjęcie do pracy, gram w Lords Mobile cały czas włączone WiFi lokalizacja synchronizacja poczty lte ekran ustawiony 120 i bez żadnych oszczędności w energii. Bateria jak na takiego klocka bajka szybko ja zajechać trzeba się baaaardzo postarać. Ekran kąty super, jasność minimalna rewelka obraz dla mnie żyletka. Czytnik szybki bezproblemowy. Wydajność petarda. Zdjęcia co kto lubi. Trzeba sobie poustawiać wspomagacze metoda prób i błędów, ale spoko jest. Co do wymiarów i wagi to trzeba lubiec . Jak ja to mówię telefon zaczepno obronny jak nim przywalisz to trup na miejscu. Wysłane z POCO X3PRO
Netoper Opublikowano 12 Listopada 2021 Opublikowano 12 Listopada 2021 Jeśli to jest zwykle realme8 na MediaTeku to wydajniejszy będzie pocoX3pro z tym że kosztem baterii. Ja mam realme 8pro (snapdragon) i poco X3NFCZ plusów realme8pro: płynniejsze działanie, nie jest powalająca różnica ale bardziej responsywny, może przez to że nakładka zdecydowanie lżejsza niż MIUI, Wyswietlacz ładniejsze kolory, odcienie, wyraźniejsze obrazy. Aparat zdecydowanie lepszy niż w poco x3nfc, więcej szczegółów oddaje lepsza barwa kolorystyczna.Z minusów, we wrześniu łachudry zablokowali możliwość odblokowania bootloadera i jak się trafi wadliwa aktualizacja to nie ma opcji cofnięcia się , a trafiła się i trza było miesiąc czekać na naprawienie .Bateria krócej trzyma ( o jakieś 10-15% czasu) niż w pocoX3 NFC, ale lepiej niż rn8pro. przez tydzień miałem pocoX3 pro więc za dużo o nim nie powiem, ale zdyskwalifikowała go bateria, trzymała mi jak rn8pro, wyświetlacz odczuwalne słabsze oddawanie kolorów/ostrosci, jakieś nieswoista barwa, foty na poziomie pocoX3 NFC, jeśli chodzi o płynność/moc to na plus na x3pro, nie było to jakieś mocne, ale jakby elastyczniej chodziło. Zwykle realme8 będzie słabsze od poco x3pro, Dla mnie podstawą jest bateria, wyświetlacz płynność systemu foty cena, i dlatego jako roboczy został x3nfcWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
ogniotrwaly Opublikowano 12 Listopada 2021 Opublikowano 12 Listopada 2021 Tak pisali ze nfc pracuje dłużej na baterii niż pro ale oba i tak bardzo długo wytrzymują. Co do odcieni wyświetlacza i zdjęć to jest bardzo indywidualne. No i waga to trzeba brać pod uwagę bo telefon jest ciężki na prawdę ciężki. Jak biorę Oppo Reno 5 żony to jakbym piórko miał w ręce. Wysłane z POCO X3PRO
Netoper Opublikowano 12 Listopada 2021 Opublikowano 12 Listopada 2021 Co do zdjęć i wyświetlacza to miałem ten komfort że wszystkie 4 fony miałem obok siebie, najlepiej wychodzi z wyświetlaczem realme 8pro, x3pro mial niby jakby intensywniejsze kolory niż x3nfc ale jakaś taka dziwna poświata na niskim podświetleniu ( może miałem egzemplarz z fabrycznie gorszym wyświetlaczem)Foty bezapelacyjnie realme 8pro, barwa nasycenie ilość szczegółów, np jakość liści na drzewie.PocoX3 pro najwydajniejszy z nich przyjemniej chodziły mapy google czy agar.io, ale właśnie kosztem baterii.Bateria najdłużej wytrzymuje mi w x3nfc soty do 8 godzin na 50 używania. przy takim samym uzywaniu x3pro soty poniżej 7 i całość 40. NFC nie udało mi się zabić w jeden dzień roboczy, pro niestety na wieczór trza było ładować.Żeby realme 8pro nie trza było ładować codziennie przy moim używaniu to by ono zostało bo mimo że niby procesorem słabszy od pocox3 pro, to nie mając tego drugiego w ręku nie jest to w codziennym używaniu jakoś zauważalne, no ale w realme sama nakładka lżejszaA zwykle realme 8 patrząc w parametry będzie najsłabsze z nich jeśli chodzi o wydajność, ciężko wyczuć jak z baterią czy przebiłby NFC, bo ma amoleda, no i kwestia fot. Za zwykle realme nie dałbym więcej jak 750zł. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi