kuba8 Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Mam pytanie odnośnie zasady działania przesyłania ekranu w Redmi 4x. Otóż wydawało mi się że w wersji 4x 3g/32g na global romie była możliwość przesyłania bezprzewodowego ekranu miracast/wireless display bez konieczności łączenia telefonu i odbiornika we wspólną sieć Wlan. Natomiast aktualnie posiadam wersje 4x 4g/64g z romem crdroid android 11 ,i takiej opcji brak.Pytanie czy jest to wina romu ,czy wersji telefonu ,a może u was takiej opcji w redmi 3g/32g także nie ma i takie przesyłanie w redmi 4x wymaga spólnej sieci wlan? Chwilowo nie mogę sam wgrać innego romu i przetestować gdyż telefon zakupiony z opcja zwrotu w ciągu 14 dni .Mógłby ktoś sprawdzić to u siebie lub posiada wiedzę czy telefon 4x 3gb/32g umożliwia przesyłanie ekranu bez konieczności łączenia we wspólną sieć wlan na global ,miui bądź lineageos ?
kuba8 Opublikowano 27 Września 2021 Autor Opublikowano 27 Września 2021 Jako ,że brak odpowiedzi ,dla tych których to interesuje ,taka możliwość istnieje póki co poprzez dodatkowe zainstalowanie aplikacji ,jedną z nich jest Miracast (zawiera krótkie reklamy) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phongphan.miracast&hl=pl&gl=US ,druga qiuck settings (wtedy istnieje możliwość dodania tzw. odlewu ,czyli inna nazwa przesyłania ekranu do szybkich ustawień z rozwijanego menu androida) https://play.google.com/store/apps/details?id=it.simonesestito.ntiles&hl=pl&gl=US ,innych nie testowałem ,choć pamiętam że na starego andka 4.4.2 istniała też taka apka o ile pamiętam pod nazwą miracast shortcut. Dzięki temu mamy możliwość dostępu do menu ukrytego w niektórych romach/androidach i obsługiwania przesyłania ekranu na dongle/adaptery/telewizory które nie mają możliwości podłączenia do wspólnej sieci wlan.
Rekomendowane odpowiedzi