Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam taki dziwny problem. Kupiłem niedawno używany Xiaomi mi10T dlatego nie znam jego pełnej historii. Mój problem polega na tym że telefon bez żadnego konkretnego powodu w losowej sytuacji spada z np: 90% do 1% i się wyłącza. Natomiast kiedy włączę go ponownie to znów ma te 90%. Według poprzedniego właściciela jest to wina oprogramowania. Czy rzeczywiście tak jest i MIUI wypuści jakaś łatkę na to czy to raczej nie oprogramowania?

Opublikowano

Nie to nie jest wina błędu w romie, chyba że coś się w sofcie zakrzaczyło w samym fonie. A ile czasu był ten fon już w użyciu? Poprzedni właściciel odpiął fona od swojego konta?

Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No to jest na gwarancji, to teraz trzeba cierpliwie nagrać co się dzieje z telefonem wrzucić sobie np na YouTube, google dysk, wypełnić formularz reklamacyjny załączyć link do filmu i czekać na odpowiedź serwisu. Może to drobnostka że np taśma od baterii nie styka, a może koniec baterii.

Opublikowano

Gorzej że nie ma zależności kiedy to się dzieje. Stoję sobie mam telefon w kieszeni i nagle słyszę dźwięk że bateria rozładowana. Zauważyłem ostatnio że jak wydarzyła się ta sytuacja i miałem akurat telefon w dłoni  to bateria w ciągu 3min straciła 30% tak poprostu leciało w dół. 

Nie mam niestety paragonu od poprzedniego właściciela więc na 100% nie jestem pewien ile telefon był używany. Możliwe że został przekroczony okres gwarancyjny.

Opublikowano

3-4 miesiące używany, to 20 miesięcy leżał w szufladzie?
Pisz do sprzedającego żeby odszukał dowód zakupu. I mieć nadzieję że powodem sprzedaży nie był właśnie problem z baterią, bo np telefon się zamoczył.

Opublikowano

Stwierdziłem że chyba najlepiej dać do ekspertyzy do serwisu i poczekać co oni powiedzą. Sprzedawca zarzekał się że ten telefon tak ma bo "pisał z kimś na jakimś forum". Ale skoro ten problem pojawia się tylko u mnie to znaczy że klei głupa. 

• 4 tygodnie później...