Adams0990 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Witam, Zastanawiam się nad zakupem poco f3 z poza oficjalnej polskiej dystrybucji ponieważ mogę zaoszczędzić ponad 300 zł jednak obawiam się o brak gwarancji. Najbardziej boję się, tej awarii z zielonym wyświetlaczem i w związku z tym mam drugie pytanie, czy awaria polegająca na zielonej poświacie wyświetlacza jest wada która jeśli się zdarzy to jest już od nowości urządzenia czy pojawia się podczas użytkowania?
janisz Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 To nie awaria - to wada. Sprzęt albo ją ma od razu (z tego co czytam większość F3 ma w większym lub mniejszym stopniu), albo nie. Mój ma tą wadę, a widać to tylko w całkowitych ciemnościach w specyficznych warunkach (tekst na szarym tle - wyświetlacz musi chodzić na najniższej możliwej jasności) - zupełnie niedostrzegalna w normalnym użytkowaniu, ale to u mnie - ktoś może ma większego pecha i większą wadę widoczną np w dzień. Poczytaj wątek o wadzie i stosunku do niej Xiaomi, żeby uniknąć rozczarowań - perfekcjonista nie będzie zadowolony - normalny użytkownik nie wchodzący na fora najczęściej nawet o niej nie wie i się nigdy sam nie zorientuje. Jeżeli wiesz, że Chińczyk przyjmie zwrot bez szemrania i odda kasę i masz czas na pitolenie się z ewentualnymi zwrotami to kombinuj - może trafisz na niepokalaną sztukę. O innych wadach sprzętu na razie nic nie słychać, to nie znaczy, że coś się nie urodzi z czasem, bo sprzęt na rynku dopiero parę miesięcy, więc trudno określić jak bardzo istotna jest kwestia gwarancji. Na pytanie czy warto musisz odpowiedzieć sobie sam.
jordasz Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 dostałem dzisiaj swój poco f 3 żadnej poświaty ekran jest super na 120hz i na 60hz chodzi idealnie.Ludze po prostunie umieją ustawić ekranu bawią sie barwami a później i wchodzi zielony kolor. 1
Netoper Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Twoja teorię szlag trafia po przywróceniu do ustawień fabrycznych. Trafiłeś po prostu na wyświetlacz z tej fabryki która robi je lepsze.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka
jordasz Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 witam może tak być powinni odrazu wkładać porządne wyświtlacze.
Netoper Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Może i powinno tak być żeby nie wkładać najtańszych. Tylko że wtedy by były ceny jak za samsungaWysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka
jordasz Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (Alphamall) Ja kupiłem od tego gościa z allegro gwarancja 24m-c poco otrzymałem po trzech dniach.
Rekomendowane odpowiedzi