pawelb95 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Brak ustawień MMS i możliwości odbioru mms. Ogólnie chodzi o fakt, ze nie mogę odbierać mms'ów. Wszystko jest przez to ze nie mogę ustawić APN... Nie mam nawet takiej możliwości. Dodam,ze mam zainstalowaną najnowsza wersje miuipolska mam siec z Play.Aha, jeszcze jedna rzecz... Nie mam ustawionego numeru karty SIM. Miał ktoś może taki problem?? Edytowane 8 Czerwca 2015 przez pawelb95
Numb Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Tak, numeru przecież nigdy nie było, wpisujesz go sam. Co do APN to jest możliwość, widocznie robisz coś źle lub masz uszkodzony ROM. 1
pawelb95 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Aha... No to jak numeru nie ma to nie mam sie czym martwić. A jeśli mowisz, ze mam uszkodzony Rom to juz chyba nie będzie mi sie aż tak chciało w to bawić, bo w aero mam ustawione i mi działa APN, a w Play nie mogę właśnie ustawić. Jeśli robie cos, źle to juz na prawdę nie wiem co... Od kwietnia 2014 aktualizuje miui czy to wersja v5 czy v6 tak samo z jedyną różnicą przy przejściu kiedy musiałem przywrócić same dane... W każdym bądź razie dzięki za odp
Numb Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Po wejściu w kartę Play -> Punkty dostępowe i kliknięciu Nowy APN nic się nie dzieje?
pawelb95 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 No i tu dochodzimy do sedna... Po wejściu w kartę Play mam tylko opcje "operatorzy sieci", gdzie w aero mam 3 opcje i tam mogę wybrać punkty dostępowe
Ghostmaster Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Również mam taki problem od kiedy zmieniłem na wersję V6... W urządzeniu dwie karty sim: 1) Play 2) WCDMA - Aero2 na karcie pierwszej brak ustawień APN przez co nie można skonfigurować MMS Co z tym zrobić? W żadnej z dotychczasowych aktualizacji nie naprawiono tego błędu.
Numb Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Błędu nie ma, może to coś z waszymi ROM-ami. Spróbuj zrobić full wipe. U mnie wszystko działa.
Ghostmaster Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Full wipe zrobione, ROM zaktualizowany do wersji z ostatniego piątku, żadnej poprawy. Kwestia że "coś jest nie tak" z romami myślę, że jest teraz wykluczona. Jakieś pomysły, podpowiedzi? Z góry dziękuję.
Ghostmaster Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Może ktoś zrealizowałby taki scenariusz testowy: Slot 1 WCDMA - Aero2 Slot 2 GSM - Play I zobaczy czy w konfiguracji sieci dla slotu 2 widoczne są "Punkty dostępowe APN".
pawelb95 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ja mam takie ustawienie na codzień... W wypadu kiedy mam ustawione Dane Paietowe (w ustawieniach Sim "Internet") na Play to wtedy mogę ustawić APN w Play, ale nie w Aero... Odwrotna rzecz dzieje się kiedy ustawie Dane Pakietowe na Aero... Wtedy to w Aero pojawia mi się możliwość zmieniania APN'ów, lecz nie mogę ich zmieniać na karcie Play. Czyli wychodzi w wypadu moich ustawieć, że nie są widoczne "Punkty Dostępowe APN"
pawelb95 Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Jeśli ktoś ma jeszcze problem z MMS'ami to dzisiaj udało mi się go rozwiązać, a przynajmniej przy konfiguracji SIM (Play, Aero2)... Najpierw przełączyłem internet (dane pakietowe) na kartę z Playa, by móc ustawiać APN'y. Ustawiłem tam sobie tylko jeden APN według tejże instrukcji Po tym przełączyłem sobie internet (dane pakietowe) z powrotem na Aero2 i wszystko śmiga aż miło patrzeć Komuś może się to przyda
Rekomendowane odpowiedzi