Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Brak ustawień MMS i możliwości odbioru mms. Ogólnie chodzi o fakt, ze nie mogę odbierać mms'ów. Wszystko jest przez to ze nie mogę ustawić APN... Nie mam nawet takiej możliwości. Dodam,ze mam zainstalowaną najnowsza wersje miuipolska mam siec z Play.

Aha, jeszcze jedna rzecz... Nie mam ustawionego numeru karty SIM. Miał ktoś może taki problem??

Edytowane przez pawelb95
Opublikowano

Tak, numeru przecież nigdy nie było, wpisujesz go sam.

Co do APN to jest możliwość, widocznie robisz coś źle lub masz uszkodzony ROM.

• Like 1
Opublikowano

Aha... No to jak numeru nie ma to nie mam sie czym martwić. A jeśli mowisz, ze mam uszkodzony Rom to juz chyba nie będzie mi sie aż tak chciało w to bawić, bo w aero mam ustawione i mi działa APN, a w Play nie mogę właśnie ustawić. Jeśli robie cos, źle to juz na prawdę nie wiem co... Od kwietnia 2014 aktualizuje miui czy to wersja v5 czy v6 tak samo z jedyną różnicą przy przejściu kiedy musiałem przywrócić same dane... W każdym bądź razie dzięki za odp

Opublikowano

No i tu dochodzimy do sedna... Po wejściu w kartę Play mam tylko opcje "operatorzy sieci", gdzie w aero mam 3 opcje i tam mogę wybrać punkty dostępowe

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Również mam taki problem od kiedy zmieniłem na wersję V6...

W urządzeniu dwie karty sim:
1) Play
2) WCDMA - Aero2

na karcie pierwszej brak ustawień APN przez co nie można skonfigurować MMS

Co z tym zrobić? W żadnej z dotychczasowych aktualizacji nie naprawiono tego błędu.

Opublikowano

Full wipe zrobione, ROM zaktualizowany do wersji z ostatniego piątku, żadnej poprawy. Kwestia że "coś jest nie tak" z romami myślę, że jest teraz wykluczona. Jakieś pomysły, podpowiedzi? Z góry dziękuję.  

Opublikowano

Może ktoś zrealizowałby taki scenariusz testowy:

Slot 1 WCDMA - Aero2
Slot 2 GSM   - Play

I zobaczy czy w konfiguracji sieci dla slotu 2 widoczne są "Punkty dostępowe APN".

Opublikowano

Ja mam takie ustawienie na codzień...

W wypadu kiedy mam ustawione Dane Paietowe (w ustawieniach Sim "Internet") na Play to wtedy mogę ustawić APN w Play, ale nie w Aero... Odwrotna rzecz dzieje się kiedy ustawie Dane Pakietowe na Aero... Wtedy to w Aero pojawia mi się możliwość zmieniania APN'ów, lecz nie mogę ich zmieniać na karcie Play.

Czyli wychodzi w wypadu moich ustawieć, że nie są widoczne "Punkty Dostępowe APN"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli ktoś ma jeszcze problem z MMS'ami to dzisiaj udało mi się go rozwiązać, a przynajmniej przy konfiguracji SIM (Play, Aero2)...

Najpierw przełączyłem internet (dane pakietowe) na kartę z Playa, by móc ustawiać APN'y. Ustawiłem tam sobie tylko jeden APN według tejże instrukcji 4GLTEMM.jpg

Po tym przełączyłem sobie internet (dane pakietowe) z powrotem na Aero2 i wszystko śmiga aż miło patrzeć :D

Komuś może się to przyda :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...