bigqazio Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 witam wszystkim, zakupiłem redmi 9 pro 6/64 ( wersja miui global 12.02.1 stabilna, android10QKQ1) i mam problemy: -z podwójnie wyswietlanymi kontaktami przy których nie ma nigdzie w opcjach i ustawieniach wyboru wystetlania np tylko z karty sim lub tylko z konta google, czy mozna to jakos poprawić? - dodatkowo jak podpiołem telefon do kompa oryginalnym kablem od ładowarki z redmi 9 pro to nie widzę telefonu ( jego pamieci wewnetrznej ani karty sd na kompie) i nie ma nigdzie na telefonie opcji wyboru: ładowanie, pamiec masowa etc., tak jak to było we wczesniejszych modelach, po podłaczeniu kabla jest tylko sygnał z kompa o podłaczeniu i telefon sie ładuje, cos przegapiłem schowali gdzie indziej wybór opcji pamieci masowej w tym modelu telefonu?
dybek0 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Ad. 1 - otwórz aplikację kontakty, w prawym górnym rogu ekranu jest takie kółeczko, jak je naciśniesz rozwinie się okienko gdzie do wyboru masz pokazywanie kontaktów: z konta google, z konta Xiaomi, z karty SIM lub że wszystkich kont. Ad. 2 - włącz opcje programistyczne najpierw, a potem włącz debugowanie USB. Komputer powinien wtedy po podłączeniu widzieć pamięci masowe.
Rekomendowane odpowiedzi