SlawekGKA237V Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 Temat samoczynnego odpalania asystenta google był już poruszany (https://miuipolska.pl/forum/topic/47838-asystent-google-samoczynnie-uruchamia-się-podczas-uzywania-telefonu/. W moim przypadku występuje wyłącznie w trybie "dane komórkowe" w przypadku połączenia z siecią przez Wi-Fi siedzi grzecznie. Po wykorzystaniu wszystkich sugestii z forum (wyłączenie przycisku, przywrócenie ustawień fabrycznych, aktualizacja oprogramowania itd.) wysłałem telefon do serwisu Cyfrowe Centrum Serwisowe S.A. Telefon ma drobne (nie przeszkadzające mi pęknięcie przy krawędzi ekranu pod folią zabezpieczającą). W zgłoszeniu serwisowym napisałem: Samoistne włączania się asystenta google. Występuje wyłącznie przy danych mobilnych (nie występuje przy korzystaniu z wi-fi). Asystent włącza się po kilku sekundach od uruchomienia danych mobilnych i uruchamia się w pętli (po zamknięciu, natychmiast uruchamia się ponownie). Nie pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych ani aktualizacja oprogramowania. Usterka pojawia się wyłącznie przy korzystaniu z danych mobilnych. W informacji o kosztach naprawy jest wyłącznie o wymianie uszkodzonego wyświetlacza, Wyszczególnienie PLN netto PLN brutto Mi 9 / MODUŁ WYŚWIETLACZA black / XIAOMI 428.35 526.87 Transport 14.63 18.00 Usługa 56.91 70.00 Razem 499.89 614.87 ... nic o zgłoszonym problemie. Dlatego zadzwoniłem do serwisu. Tam padła sugestia, że najpierw należy wymienić wyświetlacz, a potem.... nic pewnego. Stąd pytanie do pechowych użytkowników M 9 walczących z asystentem google. Czy też macie/mięliście pęknięte ekrany? Czy da się powiązać asystenta z uszkodzeniem ekranu?
robs23 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Ciekawe, mam to samo (asystent odpala się w pętli) ale wyświetlacz jest cały.. Dziwna odpowiedź z serwisu, kwota też zaporowa
Rekomendowane odpowiedzi