Skocz do zawartości

Redmi note 8 pro czy poco x3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem świeży w rodzinie xiaomi.

Zona ma Mi6, córka redmi 9

Ja tez chce cos kuic i sie waham...

Do wydania mam ok 750-1000zl

Glownie zastanawiam sie miedzy RN8pro a poco x3.

Chwile mhslalem tez nad redmi 10 ale wystraszył mnie filmik gdzie telefon lamie się w palcach bez problemu...

Wydajność w grach mnie nie interesuje.

Najwazniejsza jest dla mnie jakość zdjęć. Oczywiście wiem ze sa modele za3x tyle z lepszymi aparatami jednak jak dla mnie kupowanie tel. za wiecej niz 1k to zbytek.

Najbardziej zalezy mi na nietypowych zdjęciach bo zdjeciach akwariów i ich mieszkańców. Nastepnie zdjecia roślin. Oczywiście zwykle zdjęcia rodzinne i krajobrazowe z wycieczek również.

Drugim waznym czynnikiem jest bateria. Zdarza się ze pracuje 16h w terenie. Telefon musi wytrzymac w tym czasie duzo połączeń na BT, GPS i na ekranie te min. 3h w tym czasie.

Trzecia jest jakość rozmow i stanilny i mocny zasięg sieci.

Kolejny ekran aby byl czytelny w pełnym słońcu.

Na koncu muzyka aczkolwiek raczej przez sluchawki BT. Melomanem nie jestem ale lubie wyrazne basy i caly zakres.

Telefonu nie chce rootowac ani robic innych cudów. Moge oczywiście pozamieniac alikacje do zdjęć, smsow czy muzyki itd ale wszystko w granicach normalnych aplikacji.

Bardzo wazne o ile nie najważniejsze sa wszelkiego rodzaju aplikacje bankowe i bezpieczeństwo. Musowo NFC bo czesto zdarza mi sie zapomnieć portfela.

Co wybrac? RN8pro czy X3? A może cos jeszcze innego?

Wiem ze to forum raczej do innych kwestii do ktorych pewno przejde jak juz bede mial sprzęt ale mysle ze nikt nie zna tych telefonów tak jak Wy.

Licze na wasza pomoc.

Opublikowano

Przy tych wymaganiach które podałeś to ani jeden ani drugi telefon nie jest dla Ciebie jeśli chodzi o fotki. Natomiast co do baterii to X3 odczuwalnie dłużej mi trzyma przy takim samym używaniu niż rn8pro. W rn8pro jest badziejski bluetooth jeśli chodzi o zasięg, w starym rn4pro zdecydowanie lepiej mi się spisywał. W X3 potrafi co jakiś czas zrywać dostępność internetu mimo pełnego pola i nie ruszając się z miejsca.
Gdybym miał kupić jeszcze dodatkowy telefon to wybrałbym X3 ze względu na baterię.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Dzięki, liczyłem na Twoją odpowiedź, bo widziałem, że masz oba telefony.

A z pkt widzenia fotek to co byś polecił, uwzględniając mój budżet?

Powiedzmy że mogę go jeszcze nadszarpnąć troszkę... Podaj propozycje to sprawdzę czy mnie stać.

Między tymi dwoma to muszę jeszcze sprawdzić który lepiej leży w dłoni. Miedzy tymi 2 wadami, to mniej by mi przeszkadzał słaby zasięg BT niż gubiący się internet.

BT będę najczęściej używać na zasadzie telefon w kieszeni a słuchawki na uszach.

Edytowane przez S3RoQi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...