kornel1902 Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Mam problem, po sformatowaniu karty telefon nie magazynuje na niej danych, przed formatem wszystko działało. Formatowałem używając telefonu.
Marvinka Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Mam problem, po sformatowaniu karty telefon nie magazynuje na niej danych, przed formatem wszystko działało. Formatowałem używając telefonu. Hm, działało przed powiadasz? Mimo wszystko, zrobimy tak: skopiuj na nią dowolny plik. Jeśli plik się tam pojawi i można go używać, to oznacza, że chodzi po prostu o blokadę zapisu karty wynikającą ze specyfiki tej wersji Androida. Obejdziesz to stosując albo aplikację SDFix albo Foldermount - obie dostępne w Gplay. Jeśli plik tam nie wlezie lub zniknie, oznacza to, że albo karta jest źle sformatowana (sformatuj ją na komputerze), albo uszkodzona (potwierdź to sprawdzając ją na innym telefonie/komputerze).
kornel1902 Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Opublikowano 24 Maja 2015 Pliki można zapisywać ręcznie i otwierać z karty, zainstalowałem sdfix i wykonałem co mi kazali, a apki dalej instalują się w pamięci wewnętrznej, nagrywane firmy też, mimo że w ustawieniach miejsce zapisu to karta sd.
Marvinka Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Pliki można zapisywać ręcznie i otwierać z karty, zainstalowałem sdfix i wykonałem co mi kazali, a apki dalej instalują się w pamięci wewnętrznej, nagrywane firmy też, mimo że w ustawieniach miejsce zapisu to karta sd. O, ciekawostka. Spróbuj foldermountem pokazać którejś z aplikacji, żeby na extsd zapisywało.
kornel1902 Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Opublikowano 24 Maja 2015 Aplikacja zaczyna wtedy ściągać przeniesione na sd obb z internetu na pamięć telefonu. Potworzylem pary dla kilku aplikacji i w każdym przypadku tak samo.
Marvinka Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Aplikacja zaczyna wtedy ściągać przeniesione na sd obb z internetu na pamięć telefonu. Potworzylem pary dla kilku aplikacji i w każdym przypadku tak samo. Interesujące. Weź jeszcze jakbyś mógł sformatuj kartę w komputerze, najlepiej na nieco innym formacie plików (tak dla pewności), np NTFS.
kornel1902 Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Opublikowano 25 Maja 2015 Format na komputerze nic nie zmienia, link 2 sd nie używałem, ściągnąłem jakiś benchmark karty i jako kartę wykrywa folder w pamięci wewnętrznej, dodaje screena.
Marvinka Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Format na komputerze nic nie zmienia, link 2 sd nie używałem, ściągnąłem jakiś benchmark karty i jako kartę wykrywa folder w pamięci wewnętrznej, dodaje screena. Coś jest bardzo nie tak. Co można zrobić tak od ręki: Sprawdzić inną kartę w tym telefonie. To jest ważne - Marvinka ma całą stertę kart mSD i przejściówek na duże SD. Zastosowanie niektórych przejściówek do formatowania kart powoduje, że są one czytane przez dany komputer, ale nie na każdym urządzeniu z Androidem. Spróbuj przez inną przejściówkę sformatować kartę w komputerze i wpakuj ją do Xiaominki. Ściągnąć z karty całkowicie tablicę partycji, lub założyć np Linuxową Ext4 i zobaczyć, czy Xiaominka prawidłowo to przeformatuje.
m4ci3k_sz Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Format na komputerze nic nie zmienia, link 2 sd nie używałem, ściągnąłem jakiś benchmark karty i jako kartę wykrywa folder w pamięci wewnętrznej, dodaje screena. W tym teście jest pamięć wewnętrzna
kornel1902 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Odświeże trochę temat, kupiłem kartę SD 16gb, myślałem ze to wina starej karty, jednak to coś z zapisywaniem danych, mimo że w ustawieniach mam tak jak na zdjęciu to wszystko jest w pamięci wewnętrznej. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi