anonymousPL Opublikowano 31 Marca 2021 Opublikowano 31 Marca 2021 Hej, po przejściu na najnowsze (21.3.24) miuipolska z globala, straciłem 5g w telefonie. Tam gdzie wcześniej je miałem, teraz zazwyczaj mam LTE, ewentualnie LTE+. Czy ktoś też tak miał, lub zna rozwiązanie? Mi 10T Pro w Plusie, telefon z oficjalnej polskiej dystrybucji.
Netoper Opublikowano 31 Marca 2021 Opublikowano 31 Marca 2021 Zniknęła tylko ikonka? Czy transfery też padły?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
anonymousPL Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2021 14 godzin temu, Netoper napisał: Zniknęła tylko ikonka? Czy transfery też padły? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Wygląda na to, że tylko ikona. Wiesz czym to jest spowodowane?
Bartosz Dylewski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) Dnia 31.03.2021 o 17:41, anonymousPL napisał: Hej, po przejściu na najnowsze (21.3.24) miuipolska z globala, straciłem 5g w telefonie. Tam gdzie wcześniej je miałem, teraz zazwyczaj mam LTE, ewentualnie LTE+. Czy ktoś też tak miał, lub zna rozwiązanie? Mi 10T Pro w Plusie, telefon z oficjalnej polskiej dystrybucji. Zmień ustawienia modemu, też mam Mi 10T Pro i też w Plusie. Mini poradnik: Open Modem test tools by using *#*#663368378#*#* code in dialer > Open MBN config loading and activing tool > select mbn_eea.txt for SW MBN > tap on validate > wait some secs for update. Źródło- forum Xiaomi.eu (jest to poradnik na naprawienie VoLTE i VoWiFi, ale działa na naprawienie 5G) testowałem. Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez Novladek Dodanie zdania 1
anonymousPL Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2021 49 minut temu, Novladek napisał: Zmień ustawienia modemu, też mam Mi 10T Pro i też w Plusie. Mini poradnik: Open Modem test tools by using *#*#663368378#*#* code in dialer > Open MBN config loading and activing tool > select mbn_eea.txt for SW MBN > tap on validate > wait some secs for update. Źródło- forum Xiaomi.eu (jest to poradnik na naprawienie VoLTE i VoWiFi, ale działa na naprawienie 5G) testowałem. Dzięki, działa!
Bartosz Dylewski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) 5 minut temu, anonymousPL napisał: Dzięki, działa! Możesz zamknąć, VoWiFi też powinno działać jak włączyłeś smsem pod nr 2601 i wyślij "WlaczVoWIFI" Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez Novladek 1
Adam Błażejewski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi