Skocz do zawartości
  • 0

Nowy telefon duzo folderow zdjec

Pytanie

Opublikowano

Wiec tak, zdjecia zrobione aparatem mam w zakladce zdjecia a w zakladce lokalnie mam juz 4 foldery, zdjecia, download, bluetooth i falder ze starego tel, idzie to jakos zmienic zeby domyslnie w jeden folder zdjecia ladowalo a nie katalog z bluetooth itd? Nie mam zamiaru codzien przenosic zdjec z folderow... w opcjach aparatu nie ma gdzie zapisywac zdjecia

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Wiec tak, zdjecia zrobione aparatem mam w zakladce zdjecia a w zakladce lokalnie mam juz 4 foldery, zdjecia, download, bluetooth i falder ze starego tel, idzie to jakos zmienic zeby domyslnie w jeden folder zdjecia ladowalo a nie katalog z bluetooth itd? Nie mam zamiaru codzien przenosic zdjec z folderow... w opcjach aparatu nie ma gdzie zapisywac zdjecia

Kamerka MIui ma tylko przekierowania na wewnętrzną lub zewnętrzną kartę SD (chyba, że w Mi Notkach jest to inaczej rozwiązane. Jeśli chcesz czegoś więcej to albo inne oprogramowanie, albo jakaś aplikacja przypisująca konkretny folder zapisu do konkretnej aplikcaj. Tutaj odpowiedzią będzie popularny foldermount.

Co do folderów, to sporo galerii i odtwarzaczy multimedialnych tak właśnie działa - skanują cały telefon pod kątem obsługiwanych plików i wyświetlają je wszystkie, co najwyżej pozwalając ci sortować dane albo po poszczególnych folderach, czasie czy innym kryterium. Tu też możesz alternatyw poszukać jeśli ci to przeszkadza. ;)

• 0
Opublikowano

Te foldery to nie są zdjęcia z aparatu, tylko właśnie pobrane itp. Nie da rady ich automatycznie przenosić. Opcje aparatu nie mają nic do tego.

• 0
Opublikowano

No dobra stare zdjecia sobie przeniose w glowny katalog z bt tez sobie poradze ale jak zrobic zeby sie nie dublowaly zdjecia w zakladce zdjecia i w lokalne? Albo ukryc sie da moze? W htc mialem ze odznaczalem ktore foldery ma wyswietlac w opcjach galerii

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...