Pryniol Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Dzień dobry, niedawno na ekranie użytkowanego przeze mnie POCOO X3 pojawił się defekt, w postaci małej białej plamki, wygląda to tak jak na zdjęciach zamieszczonych w postach do których udostępniam linki: https://forum.xda-developers.com/t/small-white-dot-on-display-only-visible-on-white-bright-screen.3979237/ https://c.mi.com/oc/thread-2539820-1-0.html?mobile=no Telefon nigdy nie upadł, od nowości ze szkłem i etui. Sprawdziłem również czy sprawa wygląda tak samo bez szkła i niestety tak.. I teraz nasuwa mi się pytanie, smartphone zakupiłem na Ali, w sklepie Xiaomi z dostawą z Hiszpanii, czy gwarancja jest realizowana w takim przypadku na terenie polski i czy jest sens oddawać, tzn. czy serwis nie odmówi naprawy gwarancyjnej ? Z góry dziękuje za pomoc. Z wyrazami szacunku
Netoper Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 A co sprzedawca pisał o gwarancji? Że globalna? Czy może, że jako dodatkowo płatna opcja?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Pryniol Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2021 Niestety nie mogę znaleźć informacji o gwarancji, wiem tyle że wersja urządzenia jest globalna. Link do aukcji https://pl.aliexpress.com/item/1005001376398103.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.72155c0fNLFhts , dostawa była tak jak pisałem z Hiszpanii.
Netoper Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 No faktycznie nic nie piszą, więc albo ( jak słuchy chodzą) gwarancja jest na rok jako że od oficjalnego sprzedawcy, albo lipa.Napisz do micenter zapytanie o gwarancję podając imei fona.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Pryniol Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2021 UPDATE: Wysłałem maila do CCS o treści "Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć, czy posiadany przeze mnie telefon Xiaomi POCO X3 NFC może być bezpłatnie serwisowany w ramach gwarancji. S/N: *****/*********" i otrzymałem taką odpowiedź "Dzień dobry, Uprzejmie informuję, że zgłaszane niżej urządzenie może zostać zdiagnozowane w Cyfrowym Centrum Serwisowym S. A.".
Netoper Opublikowano 28 Stycznia 2021 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Dziwne sformułowanie, może być zdiagnozowany. Ciekawe czy to jest równoznaczne z ewentualną naprawą/wymiana wyświetlacza...Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Pryniol Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2021 Też się właśnie nad tym zastanawiam, będę jeszcze do nich dzwonił i popytam. UPDATE 2: Telefon oddany do CCS, wymienili wyświetlacz w ramach gwarancji, całość trwała 4 dni wraz z kurierami. Serwis oceniam pozytywnie, telefon wrócił w dobrym stanie. W razie pytań, jestem do dyspozycji. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi