Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś zakupiłem nową wagę Mi Scale 2. Po kilku pomiarach waga z niewiadomych przyczyn rozpoczyna pomiar od 1,20kg. Nawet po jej ponownym włączeniu. Mi Scale 2 stawiam na równej płaszczyźnie. Dopiero wyjęcie baterii pozwala na pomiar od 0 kg. Tak wiem, mógłbym odejmować sobie te 1,2kg, ale nie po to kupowałem wagę, aby bawić się w tego typu rzeczy. Przyznam, że jest to irytujące.  Czy ktoś z Was miał podobny problem? Czy wiecie jak to naprawić?

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie ten sam problem, waga przy pierwszym użyciu pokazuje 0,00 kg. Przy ponownym użyciu pokazuje 1,80 kg. Wyjęcie i włożenie baterii niweluje problem. Nie pomaga zmiana podłoża. Jest to wada produktu czy może da się to jakoś naprawić?

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie przy pierwszym pomiarze i zejściu z wagi nie wraca na 00 tylko pokazuje 1.8 Po wygaszeniu każdy kolejny pomiar jest już OK aż do następnego dnia. Trochę upierdliwe ale już się przyzwyczailiśmy.
Inna sprawa, w opcjach aplikacji jest coś "stań na wadze aby aktywować przed ważeniem" ale ale z głowy wypada aby sprawdzić czy coś zmieni.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka