ciajus Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 (edited) Witam. Mam problem z dodaniem kamerki IMILAB IPC_016 (zakupiona tu: https://dhgate.com/product/global-version-imilab-ip-camera-night-vision/539382881.html ) do aplikacji Xiaomi Home. Mam zmodowaną apkę wraz z wykupioną subskrypcją, region Polska, w aplikacji dodane czujniki wilgotności, dwa nawilżacze (wersja bez wyświetlacza), reapeter - wszystko działa jak należy oprócz możliwości dodania kamerki. Cały proces wygląda następująco. Aplikacja bez problemu znajduje kamerkę, wybieram swoją sieć wifi, skanuję kod QR z telefonu i kamerka próbuje się połączyć z siecią (dioda miga na niebiesko). Po chwili telefon wyświetla błąd, że przekroczono czas połączenia. Powtarzałem te proces wielokrotnie bez skutku. Zmieniałem region na Chiny, próbowałem z innym routerem WiFi także bez skutku. Czy ktoś jest w stanie naprowadzić co mogę zrobić lub co robię źle? Bardzo proszę o pomoc. Edited December 29, 2020 by ciajus Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 (edited) zly dzial jaka masz wersje moda? na ostatniej wersji 6.0.211 bylo kilka raportow o problemie z podlaczeniem kamer. czy mozesz zainstalowac troche starsza wersje moda np 5.9.x (znajdziesz na stronie w dziale АРХИВ ПРОШЛЫХ ВЕРСИЙ) i wtedy sprawdzic? jesli to nie pomoze, zobacz oficjalna apke ze sklepu (prosba, zeby w tej kolejnosci, bo wtedy wiemy ze to wina ostatniego moda). jesli podepnie to zawsze mozesz moda pozniej zainstalowac i po prostu zalogowac sie na konto. Edited December 30, 2020 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciajus Posted December 30, 2020 Author Share Posted December 30, 2020 Bardzo dziękuję za odpowiedź! Po pierwsze, przepraszam za zły dział. Nie byłem do końca pewny czy kamerkę IMILAB można zaliczyć jako kamerę Xiaomi. Po drugie. Udało się! Tak, miałem wersję 6.0.211. Mam subskrypcję Waszego moda, więc zawsze od razu aktualizuję do najnowszej wersji. Usunąłem całkowicie wersję 6.0.211, ściągnąłem i zainstalowałem wersję 5.9.4 i poszło za pierwszym razem bez najmniejszego zająknięcia. Nie było konieczności nawet instalować oficjalnej aplikacji. Po udanym dodaniu kamerki zaktualizowałem do 6.0.211 wewnątrz aplikacji i dalej wszystko działa jak należy. Dziękuję bardzo! Za pomoc tutaj jak i przy okazji za prace nad modem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 od 6.0 xiaomi wprowadzilo nowe zabezpieczenia i przy pewnych operacjach sprawdzaja sygnature aplikacji, dlatego na modzie byl problem. w kolejnej wersji moda bedzie to naprawione. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts