Jump to content

Xiao Fang 4404 (XiaoFang) kamera od Xiaomi

Janeo

Recommended Posts

Witam,
Kamerka nie potrafi od dziś odczytać kodu QR więc nie mogę jej zalogować do Mi Home. Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?

Historia:
Zrobiłem downgrade poprzez dostępny w sieci firmware "demo.bin" (piszą, że oryginalny ale niższy), blokada regionalna zniknęła i kamerka zaczęła pokazywać obraz. Przez ostatnie 2 miesiące zdaje się nieraz logowałem, podczas której to czynności skanuje się kod QR generowany na wyświetlacz komórki. Po tym czasie, podczas ponownego logowania, niestety kamerka nie potrafi odczytać kodu QR.
Wymieniłem ponownie firmware (na ten sam z downgrade'u) ale nic to nie daje. Nie wiem dlaczego wcześniej odczytywało QR code właśnie na tym oprogramowaniu, a teraz nie. 

Kamerka skutecznie wchodzi na WiFi (Mi Home ją widzi w sieci co pokazuje obrazek ze smartfona). Po wybraniu widzącego kamerkę routera generuje się właśnie QR code który należy podetknąć pod obiektyw kamerki... -no i właśnie, wciąż nie chce odczytać.

hvf1yZQ.png

Chciałbym dla próby wrócić na oryginalny najnowszy firmware (ten co robi blokadę regionalną)... Czy ktoś w necie kiedyś natknął się na źródło pobrania tego oprogramowania?

Edited by Janeo